Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Ujutru teško upali, verglanje po 7-10puta, u toku dana pali na zub, motor extra stanje, svako jutru ista prièa od kada su ovi hladni dani.
Zamenjen akumulator,sveæice,ect senzor. OPCOM ništa greške.
Neko slièno iskustvo?
Kad si menjao filter goriva,ako nisi skoro,zameni ga,moguce da je on
pozz
FAP remover
Meri pritisak pumpe i pogledaj da nisu kablovi,mene su ubijali u pojam
provjeri svecice ponovo jer ima mogucnost da nije odgovarajuca toplptna vrednost
senzor temperature motora a može biti još puno stvari.Jesili radio dijagnostiku,gledao parametre na hladan motor,injektori mogu propuštati itd.Probaj prije alnasovanja dati i oduzeti kontakt danabaca pumpa gorivo
Merio, pritisak pumpe je ok zamenio sam kablove juèe pa æemo videti u ponedeljak ujutru šta kaže,filter goriva je menjan, sveæice pogrešne u životu nikom nisam stavio, ect sam menjao, videæemo u ponedeljak, hvala svima!
imao sam slican problem sa astrom g '00 g. motor x18xe1, rijesio ga tako sto sam odpojio lambda sondu i jedan pin u jacku je bio oksidirao, ocistio sam pin i auto je palio kao mina......
Carpe Diem.......
Hvala svima na savetima evo dva jutra pali iz cuga, ali ko za baksuz nije tako ni hladno kao pre par dana, videcemo.....
Astra f 1,8i 1994 god. ujutro jako tesko pali,tek iz 20-og puta,a u toku dana iz cuga!Menjao sam akomulator,svecice,etc senzor,filter goriva,kontrolisao dizne i ...nista !?
HVALA !!!
ako je razvodnik s komutatorom zamijeni ga[komutator]. POZDRAV
zameni ulje i filter, i nije lose da isperes motor wurtowim aditivom za ispiranje na 10 minuta,problem je gusto ulje i verovatno dotrajali hidropodizaci,imao sam tih problema
isprao sam motor i zamenio ulje i stavio 10-40w , ali i dalje tesko pali !
Kao sto je neko vec pitao da li auto ima plin (mogucnost zaprljanih dizni). Ako ima obavezno na aparat za testiranje pa sve ostalo. Cisto radi probe, ujutru pre paljenja probaj da otkacis protokomer i da palis. Ja sam se sretao, ne tako cesto ali ipak jesam, da je zbog protokomera tesko palio.
Malo pazljivije gledaj parametre i sve moze da se sazna. Koliki je podpritisak u usisnoj u tom trenutku?
Pozdrav,
Bojan
Zastitimo decu u saobracaju
Vidim da imas astru 18 16v u ove motore se nikad ne stavlja ulje 10-40w stavlja se 5-40 posto ima svaki opel hidravlièke podizaèe vidièe¹ kad bude zima kako kucaju dok se ne ugrije motor samo zbog ulja po¹to je previse gusto ovo ulje stavlja¹ kad je proljeèe stavi auto na diagnostiku pogledaj sve parametre da te ne zeza koji sensor
bila je i na dijagnostici,dizne pregledane,protokomer odspoijo i NISTA !
A kakvi su ti kablovi?Jel se auto javi kao da ce upali ili samo vergla?
da li auto ima plin??? i da li si merio otpor senzora temperature?
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
ima plin ali paljenje je na benzin,otpor senzora temperature je nov,kablovi su ok,samo ujutro imama problema(kao da ce da upali i tako 20 puta) a kasnije u toku dana iz cuga!
najverovatnije ti propusta ventil za plin. tako da ujutru kad ga palis on vec u grani ima plina, i mesa se sa benzinom i tesko pali. iskljuci plin pa probaj. javi sta si uradio... pozz
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
iskljucio sam plin i probao...........isto !
e da vam kazem nesto,isti problem sam imaqo ovih dana sa jednim drugim autom,sve ista prica,kablovi,senzori......,jebemliga sta swe nisam radio,kad sam merio pritisak goriva imala je 3.5bar,ja proverim u autodati kaze 2.8,zamenim ventil pritiska i eto,pali kao lud,e sad,postoji i problem visokog pritiska goriva i cudi me da mi nije na dijagnostici pokazivao bogatu smesu
Pozdrav
Moje misljenje je da pokusas postelat ventile jer radi plina oni stradavaju i nakon sto se ugrije motor i ventili rasire auto normalno pali.
A kako se steliju ventili sa hidraulicnim podizacima?Imas li kakav podatak?Cirkus
PS. moze da te zeza gusto ulje i da toi podizci nategnu ventile Proveri kompresiju na hladan motor pa javi.Hoce li na guranje odmah da upali?
Zadnja izmjena od vulep (13-12-2009 21:05:07)