Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Abs i motorni racunar.Procedura zavisi od godista vozila
Hvala, probacu to danas. Abs sam vec prekodirao, ali za motorni mi bosch ne da mogucnost da mu odradim kodiranje, pa cu probati sa vag-om. Inace motor je benzinac, kod motora je ALT 2001
Zadnja izmjena od boskonis (27-01-2010 12:14:21)
Za prekodiravanje ovoga potreban vam je VAS 50xx to jest najbolji je za to.Preko vodjenih funkcija odradis i ne sekiras se.
Ne kazem da nemoze,ali je lakse.A naravno da moze i na vds.
koji model koja godina i staro kodiranje u ecu,napisi.
mozda ti ovo moze pomoci
Coding
* ??xxx: Emissions
o 05 = Euro II/D3
o 06 = TLEV (USA)
o 07 = LEV (USA)
o 08 = GUS/China
o 10 = Euro III
o 11 = Euro IV/Japan
o 25 = South Africa
o 26 = Mexico/Taiwan
o 27 = Brasil
* xx?xx: Powertrain
o 5 = Front-Wheel-Drive
o 6 = All-Wheel-Drive without ASR/ESP (with CAN-Bus)
o 7 = All-Wheel-Drive with ASR/ESP (with CAN-Bus)
o 8 = All-Wheel-Drive with Post-Switch Stage (Low Range - A6 Allroad only)
* xxx?x: Transmission
o 1 = 6-Speed Manual Transmission
o 5 = 5-Speed Automatic Transmission (01V)
* xxxx?: Vehicle
o 2 = Audi A6
o 5 = Audi A6 Allroad
soft coding je 7-mo cifren, nije petocifren, nasao mu pristupnu sifru, ali mi dozvoljava samo zanji broj da promenim. inace vag kad ga procita, vidi i oznaku automatskog menjaca u motornom racunalu
2001 a4, 2.0 motorna oznaka alt. cak i kad se abs prekodira kako treba, kuka za CAN komunikacijom sa automatskom transmisijom
mislim da mu je soft cod 0011581 ili 0011851 nisam siguran koji je od ova 2, jedan jeste, i dozvoljava samo zadnji broj da se menja
Zadnja izmjena od boskonis (03-02-2010 10:54:27)
Tesko ces to druze uraditi.Abs moze da se kodira ali motorni racunar je problem.To ne moze ni VAS da uradi je je potrebno staviti nov racunar.Zatim kad i racunar sredis tabla ti nece pokazivati brzinu kretanja vozila,mora se staviti pinjon na menjacu.Ja sam resio jednog ali je velika muka i zato spremi musteriju jer nije bas jeftino.pozz
Moze vcd
atm tuning
electronic key
------------------------
jok
atm tuning
electronic key
------------------------
ima
zamolio bi bez zaj....a sa ovakvim odgovorima ima, nema, moze, nemoze . ako imate ovakav odgovor nemojte ga ni napisat, manje ce te nervirat ljude koji citaju ovo ...
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---