ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 31-01-2010 20:37:07

markusvb
elproger
Iz: Vrnjacka Banja
Registrovan: 21-06-2009
Komentari: 199

Pomoc oko alarma!

pozz...

imam problem sa alarmom i centralnim zakljucavanjem na opel astri. Nasao sam alarmni uredjaj, ugradjen je blizu table osiguraca. Problem je u tome da nece da zakljucava auto preko daljinca, sa kljucem radi centralno ali ne preko daljinca. Zamenio sam bateriju.  Radi se o nekom WHEELS alarmu i nisam nasao na njemu neku drugu oznaku, trazio sam semu na netu i nisam nasao.
Postoje dva kabla na koje su ugradjeni osigurci, crveni i zuti, na crvenom ima napona a na zutom nema. To me malo buni.

svaka pomoc dobrodosla....

#2 31-01-2010 21:35:32

drz
elproger
Iz: Srbija
Registrovan: 16-05-2009
Komentari: 948

Re: Pomoc oko alarma!

A moze biti da majstor koji ga je ugradjivao uopste i nije povezao centralno na alarm, moze biti da je alarm crk'o, moze biti da je nesto drugo... Neka te ne buni sto na zutoj zici nema napona (jesi li probao da li ima ACC?), bolje da ti to odradi neko drugi.

#3 31-01-2010 21:51:27

markusvb
elproger

sta podrazumevas pod ACC?

#4 31-01-2010 22:11:40

Bacha
elproger
Iz: Beograd
Registrovan: 04-01-2010
Komentari: 0

ACC je plus 15.Sad ti je sigurno jasnije.

#5 31-01-2010 22:23:05

Bacha
elproger

Malo sam se nasalio,vidim da si dugo na forumu pa evo>
Zuta zica ce dobiti struju kad das kontakt.
Postoje dva konektora veci sa 8-10 zica i manji sa 6.Sa tog manjeg trebalo bi da su vezana 4 kabla i to dva spojena u jedan i dalje vezana na masu.Druga dva,zeleni i cini mi se plavi,idu na centralnu bravu,obicno ka stubu vozackih vrata.Ukoliko je CB ispravna trebalo bo kada dodirnes zelenu zicu ispitnom lampom da zakljuca a naplavu da otkljuca.Proveri ovo i javi sta si uradio i reaguje li alarm uopste na daljinski. uklj/isklj

#6 31-01-2010 22:33:52

alldecode
Expert
Iz: EU, HR, SB
Registrovan: 29-12-2008
Komentari: 1,492

prvo provjeri daljince jesu li OK

znaèi napravi si VF sondu, ona ti mjeri izlaz iz daljinca, tako da vidiš dali daljinac ide u predaju.

Rastavi daljinac i vidi njegov chip, koji je, ako je mali smd dil8 onda se kodira u alarm, imaš proceduru drugaèiju za svaki alarm, a ako je chip koji ima kombinaciju kratko zaalemitih kombinacija na + i -, onda nema kodiranja.

#7 31-01-2010 22:35:59

drz
elproger
Registrovan: 16-05-2009
Komentari: 948

Mislim da kod ovog wheelsa nije takva situacija, nema u sebi releje za centralno, samo komande ali i one su kod opela dovoljne - hocu reci da nije takav raspored konektora i boje zica. Rekao bih da se covek (bez uvrede) ne razume bas najbolje u alarme, pa sam i predlozio da mu to neko drugi sredi.

#8 31-01-2010 22:45:38

Bacha
elproger

Uf,Alldecode,pa covek nezna sta je ACC,a ti ode u majstoriju.Moguce da taj Weels ima samo izlazne signale za CB,ali secam se negde 90 ih postojao je Weels sa relejima za CB,sa nekim kockastim daljincima koji su bili neke braon boje pa smo ih tada zvali namestajci.Svejedno neka proveri oba imaju vrlo prostu proceduru ukodiravanja daljinaca na samom vozilu.Videcemo kad se kolega javi.

#9 31-01-2010 22:47:49

markusvb
elproger

zasto bi se vredjao, stvarno se ne razumem u alarme ali nikad nije kasno da naucim:)
da imam semu verovatno bi uradio nesto ali ovako na slepo bas i ne ide.
poslacu musteriju kod coveka koji se bavi iskljucivo alarmima, ne bih da, nedaj boze sagorim nesto:)

sto se tice daljinca, otvarao sam ga, jedno dugmence mu ne radi uopste, propao taster. jeste dil8smd cip u njemu.

video sam na netu negde da lik prodaje disk sa semama raznih alarma i uputstvima pa cu morati to da nabavim.

#10 01-02-2010 23:33:00

carclima
Član
Iz: djurdjenovac Slavonija.hr
Registrovan: 30-04-2008

markusvb napisao:

zasto bi se vredjao, stvarno se ne razumem u alarme ali nikad nije kasno da naucim:)
da imam semu verovatno bi uradio nesto ali ovako na slepo bas i ne ide.
poslacu musteriju kod coveka koji se bavi iskljucivo alarmima, ne bih da, nedaj boze sagorim nesto:)

sto se tice daljinca, otvarao sam ga, jedno dugmence mu ne radi uopste, propao taster. jeste dil8smd cip u njemu.

video sam na netu negde da lik prodaje disk sa semama raznih alarma i uputstvima pa cu morati to da nabavim.

prijatelju...ako je to ono kinesko smece koje mislim da je..bit ce ti jednostavnije da za 30-tak eura kupis drugi pa probas slozit..ne bi vjerovao koliko je tehnika napredovala u zadnjih 10-ak godina..tako da za tih 30 eu(to je za alarm) dobijes ono sto je neko platio 100 prije tih 10 godina.

jasno ti je da za 30 eu opet kupujes kinesko smece ali radi to bez frke nekoliko godina..vise se i nesjecam kad sam nekom ugradio cobru ili bosch  obicno svi uzimaju ta smeca..

bitnije je da to uredno pospajas i polemis uredno smjestis i to je to..jer vidio sam i cobra centrala poljepitih izolir trakom za snopove zica..

#11 02-02-2010 01:02:02

alldecode
Expert
Iz: EU, HR, SB
Registrovan: 29-12-2008
Komentari: 1,492

imam ti ja te CDe, evo popisa šta ima od alarma, pa ako se nadješ tu poslat cu i shemu

Zadnja izmjena od alldecode (02-02-2010 01:04:34)

#12 02-02-2010 15:37:06

makkki79
elproger
Registrovan: 25-03-2009
Komentari: 767

alldecode napisao:

imam ti ja te CDe, evo popisa šta ima od alarma

Kolega mogu li se dobiti ti diskovi od alarma?

Nije je znanje znati i za sebe ga zadrzati, vec je znanje znati i potrebnima ga podeliti!!!

Board footer