Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
to je 2000 godiste, motor je 2.0 hdi a sistem je sid 801, problem je sto vecinom nece preko 2000 obrtaja nego tu zakuje i otpreda iako drzis pun gas,
greska je p1197 kontrola brizgaljki, obicno kad upalis nekoliko puta primi normalno gas i odjednom prekine, mozes ga ugasiti i upaliti nista mu ne znaci
nego on sam bez nekog vidljivog razloga cas radi cas ne...jeli moguce da je motorni
A koliko ti ka¾e pritisak u railu?
Koliko ti xsara ima kilometara,mislim to nema veze,èisto samo zbog orijentacije!
Kako si i sam naveo o kojoj se grešci radi potrebno je sustavno priæi problemu,upravljanje brizgalicama ovisi
o nizu faktora,dijagnostika je navela onaj glavni problem,a ako drugo nije ništa izlistala treba iæi "pješice",
znaèi ispitati sve senzore (protok zraka,pritisak zraka,položaj radilice pa èak i lambda sondu),provjeriti brtvljenje usisnog sistema. Naravno prije svega provjeri ispravnost napajanja i èistoæu nafte (filter).
Koju dijagnostiku si koristio!?
svaki parametar je ok, imam ja lexiu orginal francusku, ubjedjensam da je motorni, moze li boschov edc 15 dodji zna li iko isti je dzek
sid801
edc15
ne kontam sta...jeli moze ili nemoze
Pa ¹ta ti jo¹ treba, sve ima¹ na pladnju, pa zar ne vidi¹ kuda idu plus minus i K linija
Kinjo verovatno kao i ja ne moze videti priloge,pa je ovo kao igra gluvih telefona :-)
Ma ni blizu
ne vidim ja te priloge to je problem, hebiga... hvala za informaciju druze
Puno rjeèi a ni¹ta koristnog, pa barem odradi diagnozu, stavi gre¹ke pa da vidimo.
kod mehanicara na dijagnozi sve ok!!!! eto...pozz
nije to puno rijeci,samo sam htio detaljno opisati...mislim da je to ok..pozz