ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#26 18-03-2010 13:07:28

dobri
elproger
Iz: subotica
Registrovan: 25-02-2010
Komentari: 283

Re: Astra G 1.4 X14XE Tri lambda sonde neispravne

Jastrebov napisao:

UH napravih frku i pometnju .
Izvinite ljudi nisam mislio nista lose , ma da je razgovor na ovu temu meni malo otisao daleko . Nemojte se svadjati , ako ja nisam uspeo resiti ovaj problem resice ga neko drugi, samo smireno . Zao mi je jer mi auto vise nije tu da isprobam i ove druge nacine ispitivanja.
Svaki savet mi je koristan i uvek nesto novo naucim, ponekad odemo daleko ali je dobro da umemo da saradjujemo .

Pozdrav i hvala svima koji su gore dali neki komentar !!!

kakva rasprava smile ja ako ne mogu pomoci direktno a mislim da znam neku teoriju uvek cu je reci sto mislim da je nekada i dovoljno da se izvuce pouka iz toga ,a mislim da nismo daleko otisli ipak se tu prica o sondi kako radi i sve je ovo dobronamerno napisano barem od mene

sto sam vise u ovom poslu to vidim da manje znam tako i ako pogresim slobodno me ispravite pa boze i ja sam covek a tu smo da pomognemo necemo uzeti posao jedan drugom ionako od onih kojih trebamo uzeti pare se ne razumeju u ovo ,ali zato oni rade druge poslove pa kad tad mi dodjemo njima na tacnu i tako to u krug

poz

#27 18-03-2010 22:46:07

marsher
elproger
Iz: Skopje
Registrovan: 05-01-2010
Komentari: 470
Website

Dobar komentar dobri.Slazem se sa tobom, zato je ovo forum.Ja neshvacam ovo kao svadju ili tako nesto slicno. Tu smo da razmenimo mislenja i iskustva.Od svakog se moze nesto nauciti.

Zadnja izmjena od marsher (18-03-2010 22:46:44)

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein

#28 15-04-2010 01:17:05

Nike
elproger
Registrovan: 21-08-2009
Komentari: 471

To je kalsican problem kada se ugradi plin. ECU misli da i dalje radi na benzin te shodno tome ocekuje potrebne rezultate na lambdi. 

Pokusava uskladiti dovod goriva, ali posto benzina vise nema, vrijednosti koje ocekuje su pogresne.

Tu se izgleda nesto ne slaze , pa ECU misli da i dalje ubrizgava gorivo i ocekuje na izduvnim gasovima rezultatat sagorenog goriva koje je (nije) poslao. To ga navede na zaljucak da je lambda neispravna, pa ovisno od uvjeta daj gresku kao da nije ugrijana.

To rijesava lambda emulator koji bi trebao da je postavljen sa sitsemom plina kada si ga ugradivao. Barem bi trebao...

Board footer