Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka
Bok društvo. Evo imam jedan problemèiæ. Zanima me kako se na benzu A klasa 1998 god 1.4 benzinac mjenja stezaè i klizac plastièni od lanca distribucije. Motor je na podu. Ima li kakva fora ili treba skidati glavu?
a po wisu trebala bi se glava skidati i prednji dekl tj poklopac lanca da se zamijeni klizaè i stezaè lanca. možda da probaš taj dekl skinuti pa da vidiš da li bi mogel onda zamijeniti klizaèa,naravno otpustiš španera i makneš lanca sa bregaste, toliko od mene,mogu ti eventualno par slika staviti da vidiš. a lanac ostaje stari? i kaj se dogodilo sa tim klizaèem i stezaèem?
Svatko je kovač svoje sreće,a Mišo je Kovać svoje:)
Pa kolko kilometara ima da lanac mjenjaš ?
Ne pitaj me ono što ne znam !
ne znam dal mjenja lanca il samo te klizaèe hoèe zamjeniti..bar te lance ne treba mjenjati na meèkama.
Svatko je kovač svoje sreće,a Mišo je Kovać svoje:)
Najèešæe bude samo natezaè blokiran, a zatim tek dolaze na red klizaè i lanac. Skini ga dole i provjeri, A klasa je delikatna na ulje, pa se stvara film koji blokira rad natezaèa, kao i ostale fine mehanike. Znaèi, natezaè dolje, boca nitro razrijeðivaèa i oèistiti fino pa u probu. I obavezno slušaj buku lanca bez mikro V remena.
Pozdrav
Nije da, izgleda kompicirano, a u biti kad jednom skopèaš redosljed motor i mjenjaè su brzo vani a onda radiš kaj hoæeš !
Ma to sam sve skinuo. Evo bio sam malo odsutan. radi se kvaèilo pa kad je sve dole mjenjat æemo i kpl distribuciju da ne moramo opet za god dana skidati. Skinuo ja natezaè i klizaè, nego samo treba li mjenjati i lanac pumpe ulja kakd se mjenja i lanac distribucije, ne piše mi nigdje.
Nikad mijenjano, koliko ja znam.
odradi mu odmah i alternator da ne bi ponavljao posao brzo.
Ma alternator i kompresor klime su dole za po ure.
Možeš mu eventualno pumpu vode i rolice mijenjati.
eli napisao:odradi mu odmah i alternator da ne bi ponavljao posao brzo.
Možeš mu eventualno pumpu vode i rolice mijenjati.
Da i onda za 6 mjeseci se razleti remenica radilice , tak sam ja imao problem, skidao alternator i usput mjenjao remen i remenice, remenica radilice bila ok, i za 6 mjeseci se razvulkanizirala i razletela ...:) èista uživancija !
Dajan2008 napisao:eli napisao:odradi mu odmah i alternator da ne bi ponavljao posao brzo.
Možeš mu eventualno pumpu vode i rolice mijenjati.Da i onda za 6 mjeseci se razleti remenica radilice
, tak sam ja imao problem, skidao alternator i usput mjenjao remen i remenice, remenica radilice bila ok, i za 6 mjeseci se razvulkanizirala i razletela ...:) èista uživancija !
Pa onda mu usput i senzor ulja i anlaser zamijeni, ipak su ti sad na dlanu.
Pa najbolje da mu ubaci novi motor i onda je miran
Pa ako ima neko na lageru novi kpl motor neka šalje pa æu mjenjati. A navlake na sicevima to isto sad lagano mogu zamjeniti ipak je autobez motora. ha ha. Hvala na pomoæi, ali ovo æe biti jako malena reparacija jer recesija pièi svih pa tako i vlasnike mercedesa.
Èuj moramo malo zezati, odmah sam boljeg raspoloženja
mali autiæ kako kažeš za velike probleme (vlasnicima), nama odgovaraju baš baš takvi, kao što kaže kolega carclima o onim kompresorima klima koji se non-stop kvare, ti su najbolji.
dal je netko možda skido alnaser na takvoj a klasi i jel bilo možda kakvih problema? pitam jer mi u ponedjeljak dolazi jedan koji ima problem s alnaserom....dal je boschov možda gore ili? hvala
ja sam dosta radio na ti A klasama vjeruj nista nije jednostavno za skinut premalo mjesta za sve
anlaser kada skidas sa tog auta moras barem spustiti motor nekih 5 cm taman toliko da ne odvajas cevi rashladne tecnosti itd itd ili ti malo spustiti motor ma da je i onda sve usko
poz
dal je netko možda skido alnaser na takvoj a klasi i jel bilo možda kakvih problema? pitam jer mi u ponedjeljak dolazi jedan koji ima problem s alnaserom....dal je boschov možda gore ili? hvala
Bosch je, al da si dao broj šasije toèno bi znali, možda ima i koji drugi proizvoðaè
MB A0051511601, Bosch 0001108218
Zadnja izmjena od predingli (21-11-2010 00:07:58)
znaèi sutra me èeka pravi poso...ok,hvala na info..
Nije to tak strašan posao, samo tak izgleda, al ozbiljno
ništa nije teško za dobru paru.haha
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka