Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Corsa c trebam zamijeniti ovaj modul, ali od novog nemam pin pa ga nemogu prijaviti, a od starog imam pin e sad šta bi od komponenti trebao zamijeniti da bi mogao upariti ovaj novi modul sa autom za koji imam pin i dali je uopšte moguæe na taj naèin? Evo i slika
Zadnja izmjena od oliver (19-04-2010 19:49:11)
Jel taj novi-novi ili od drugog auta? Ako je od drugog vidi dali ti daje broj sasije kad ulazis u BCM.Ako dobijes broj sasije onda bi moglo za odredjeni iznos dobiti kod od distributera.Medjutim bilo je razlike u modulima, treba videti dali se poklapa broj i slovne oznake.
Zadnja izmjena od marsher (18-04-2010 22:32:56)
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
Od drugog auta je i imam broj šasije, znam za tu opciju ako ništa neriješim onda æu tako. Jel znaš možda koliko uzimaju za to?
Zadnja izmjena od oliver (18-04-2010 22:45:50)
Ako je auto kupljeno u auto-kuæi,gdje zoveš, besplatno, daju na telefon, ako je kupljeno u drugoj auto-kuæi oko 200 kn!
Zamijenuo sam body modul na ovom autu ali imam sad drugi problem, nemogu prijaviti klimu u istom. Znaèi auto ima ac- manualnu klimu, a modul koji je stavljen je sa auta koji nije imao klimu, e sad ima opcija za klimu (radim sa op-com) i stoji tamo inactiv,ac,i automatska, odaberem ac i onda saèuvaj i onda piše èekaj i ja posijedio èekajuæi ali ništa . Imali ko kakva iskustva sa ovim? Da ovo nisam rekao bilo koju opciju da promjenim u body modulu ista stvar samo piše wait i ništa.
Zadnja izmjena od oliver (27-06-2010 19:02:09)
Mozes li postaviti brojeve sa oba BCM-a i slovne oznake.
Ne moras skidati iscitaj ih opcom-om
Zadnja izmjena od marsher (21-06-2010 11:30:29)
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
24467903 - sa auta koji nije imao klimu
24467902 - sa auta koji je imao klimu
znaèi ovaj prvi trebam prilagoditi - prijaviti klimu
Nerazumijem šta miznaèi ovo?Osim što se vidi da ovaj drugi nema centralno zak. zato je i mijenjan
Evo za usporedbu
Zadnja izmjena od oliver (28-06-2010 12:27:12)
Hteo sam da ti ukazem da u opelovom programu za rezervne delove ta su dva dela sa razlicitim kodnim oznakama i da je moguci uzrok i ta razlika, jer kad smo preko opela narucivali novi originalni deo, morala se naglasiti ta kodna oznaka. Ne kazem da nije moguce da se desi i da taj BCM odgovara. Moze biti problem i u dijagnostickom uredu koji koristis. Probaj ga uraditi Tech-om 2 i ako tako ne moze onda stvarno ovaj drugi ne moze biti zamena za stari koji je bio na autu.
Izgleda da baš neæe moæi, probano i sa tech2 ista stvar neide.
pozz
moze li nam netko u par rijeci objasniti
koja je funkcija bcm
hvala
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...