Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
može li mi neko reæi iz PRAKSE koliko staje ulja u menjaè CHD,meni je stalo 1,6l dok nije poèelo prelivati na kontrolni èep,a podaci govore o kolièini 1,9l
te podatke bar imas u svakom informacionom programu
mislim da je pitanje jasno,ne treba mi podatak koji ima u informacionom programu,taj podatak je 1,9l nego kao što sam napisao iz prakse koliko obièno stane kod zamene do nalivanja kontrolnog èepa uzimajuæi u obzir da ipak nešto zaostane ulja.nešto mi se èini ta razlika od 0,3l prevelika zato mi teba odgovor ljudi koji to rade i znaju koliko praktièno,a ne teoretski staje ulja u taj menjaè.
Razlika mozda i jest malo prevelika, ali u autodati i slicnim programima nekad zna biti greska oko kolicine ulja i slicno.
ma neoslonjaj se previse na tehnicke podatke bitno da ga ima dovoljno u mjenjacu
kad raskopaš mjenjaè vidiš koliko je zaostalog ulja . pun klinac. zaboravi na podatke . toèi do max ( preljeva ) i gas
kako se zove onaj auto sa trozupcem ? ma onaj sa vilama ? nema veze sjetit ću se . do tada pozdrav svima
U pravilu auto treba malo provozati pa tek sljedeèe jutro provijeriti stanje ulja.
Vjerojatno si mijenjao samo ulje jer uvijek ostane u mjenjaèu ulja toèana kolièina je 1.9 ali kada je mijenjaè suh ko barut to jest nov.Dobro si odradio ne brini
Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem
da,samo sam menjao ulje.hvala
To ti je to od1.7 do 1.9
tacno je da u taj mjenjac ide 1,9 litara ali nemozes ti nikad sve ulje izpustiti iz mjenjaca jer je saraf malo iznad dna. a kad je pocelo preljevati na kontrolni cep treba cekati malo da se ulje slegne, onda provozas malo auto i tek kasnije ga parkiras na ravno, cekas 10 minuta i mjeris ulje opet...ako si bas toliko pedantan :-). nivo treba da bude odma ispod kontrolnog cepa.
inace za Golf 3 sa manuelnim mjenjacem ide:
golf 3 1,4 sa 4 brzine - 2,2 l
golf 3 1,4 i 1,6 sa 5 brzina - 3,1 l
ostali golf 3 - 1,9 -
automatik
mjenjac 096 - 5,6 l ( 3 litre kad mjenjas ulje )
mjenjac 01M - 5,3 l (3 litre kad mjenjas ulje )
diferncijal 0,75 l