ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 30-05-2010 22:33:29

raven_sk
elproger
Iz: Sisak
Registrovan: 10-05-2008
Komentari: 739

Dijagnostika pomoc

naime, u firmi u kojoj trenutno radim odrzavamo agregate struje, uglavnom su to iveco, scania, perkins, john deer motori.....vise manje sve su
brodski motori koji uz svoj ecu imaju kontrolnu plocu koja upravlja njihovim radom, a ista komunicira s ecuom CAN bus-om,

sve je to super divno i krasno dok radi, no medjutim kad nastane problem onda je tesko detektirati dali kaka kontrolna ploca, ecu ili senzor, tj sumnju na senzor je najlakse ukloniti, ali onda ostaje pitanje sere li ploca ili ECU,

za tako nesto bi mi trebala dijagnostika koja radi s brodskim i kamionskim ECUima, razmisljao sam nesto o BrainBeeu ali kolega koji je ima misli da to nebi dobro klapalo, posto u izborniku ne mozes izabrati tip ecu-a vec vozilo pa samim time bi trebao znati u koje vozilo je ugradjivan taj motor.....

dakle, kolege, ako imate ideju koje dijagnosticke uredjaje pogledati, naravno, bilo bi najbolje da je nesto univerzalno sto bi radilo sve kamionske/brodske motore, doduse, meni treba samo dijagnostika ecu-a s iscitavanjem live data, ne trebaju mi moduli poput ABSa, klime i ostalog

unaprijed hvala svima.

U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.

Albert Einstein

#2 30-05-2010 22:38:34

kinjo
elproger
Iz: trebinje
Registrovan: 27-02-2010
Komentari: 248

Re: Dijagnostika pomoc

ja predlazem texa navigator txt, ona to moze vjerovatno

#3 30-05-2010 22:56:50

Eli&Elvis
elproger
Iz: S.Most BiH
Registrovan: 16-12-2008
Komentari: 2,091
Website

mislim da navigator txt ne moze ali mislim da se za traktore i radne masine zove navigator txc

#4 31-05-2010 21:49:39

kinjo
elproger
Iz: trebinje
Registrovan: 27-02-2010
Komentari: 248

txc je samo na obd za auta tj. tx car, a za motocikle txb tj. tx bike za plovila txm tj. tx marine....

Zadnja izmjena od kinjo (31-05-2010 21:50:11)

#5 02-06-2010 02:29:23

launch
elproger
Iz: Beograd
Registrovan: 10-12-2009
Komentari: 415
Website

To su namenske dijagnostike i mislim da ces tesko naci univerzalni za njih. Neisplativo je za razvoj univerzalne dijagnostike jer potraznja nebi opravdala ulazeni novac.
Probaj da progooglas mislim da se nesto AVL zezao oko toga (nemogu tacno da se setim ali mislim da su oni) e sad koliko duboko jbg...
Texasi mozda mogu da pogledaju da li direktno gadja sisteme ili je to uglavno dijagnostika preko OBD ili CAN protokola.
Na koju voltazu rade ti sistemi ?

Zastitimo decu u saobracaju

#6 02-06-2010 21:56:30

raven_sk
elproger

launch napisao:

Na koju voltazu rade ti sistemi ?

uglavnom je to sve vise manje na 24 volte, neki jako mali perkinsi od 6 ili 10 kVA rade na 12 volti.

launch napisao:

To su namenske dijagnostike i mislim da ces tesko naci univerzalni za njih. Neisplativo je za razvoj univerzalne dijagnostike jer potraznja nebi opravdala ulazeni novac.
Probaj da progooglas mislim da se nesto AVL zezao oko toga (nemogu tacno da se setim ali mislim da su oni) e sad koliko duboko jbg...
Texasi mozda mogu da pogledaju da li direktno gadja sisteme ili je to uglavno dijagnostika preko OBD ili CAN protokola.

ja bih nesto sto radi samo ECU, ne treba raditi ostale module, za AVL nisam nikada cuo pa cu probati progooglati da vidim sta nudi, ali neki drugi prijedlog je uvjek dobro dosao

ima li tko texu i da je dovoljno dobre volje da moze pogledati dali bi se ona mogla koristiti u te svrhe?

U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.

Albert Einstein

#7 02-06-2010 23:20:00

launch
elproger
Iz: Beograd
Registrovan: 10-12-2009
Komentari: 415
Website

je napisao skrivenu poruku za korisnika: raven_sk

Zadnja izmjena od launch (03-06-2010 02:04:24)

Zastitimo decu u saobracaju

#8 03-06-2010 22:34:13

raven_sk
elproger

launch napisao:

AVL je stara Nemacka firma koja se isto duga godina bavi autodijagnostikom koja kod nas nije zazivela isto kao i Gutman zbog visokih cena.

Ja cu ti staviti podatke pa ti vidi dali ti mozda odgovara Jaltest (Spanska firma) koji je dosta jaci od Texe za teretna vozila, cena im je isto jaca od njihove da nekazem koliko je ali otprilike za 50%. Ima zbog cega.

[.]

hvala prijatelju, pogledat cu

Albert Einstein

#9 09-08-2010 21:41:00

Fantom
Član
Iz: Garešnica
Registrovan: 21-10-2008
Komentari: 20

Ja imam texu TXT koja radi aute i traktore, a postoji i softver za brodove isto tako kamijoni i motori samo moraš imati kablove za prikljuæak, a radi na naponu od 6v-24v jer na nekima moraš imati napajanje struje na ureðaj.

#10 09-08-2010 21:42:16

Fantom
Član
Iz: Garešnica
Registrovan: 21-10-2008
Komentari: 20

Moram ti napomenuti da cijena nije mala i da moraš imati posla da se iplati?

Board footer