ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 21-06-2010 15:23:41

e5944
Član
Registrovan: 21-06-2010
Komentari: 2

Punto mk2 i konektori za radio

Pozdrav svima. Imam dva pitanja :-)

Kupio sam puntiæa (2003. godište) koji umesto radio konektora imao samo žice sa izolovanim krajevima. Da li neko ima šemu kako da ih spojim sa ISO kentorima?

Èitao sam na internetu da originalni radio-kasetofoni za fiata ne mogu da rade ako se prebace iz jednog fiata u drugi fiat !? Da li je to istina? Naime poznanik mi nudi originalni Blaupunkt radio-kasetofon iz svog havarisanog Puntiæa (2004. godište) pa me interesuje da li su oni kompatibilni?

#2 21-06-2010 18:00:44

makkki79
elproger
Iz: Srbija
Registrovan: 25-03-2009
Komentari: 767

Re: Punto mk2 i konektori za radio

e5944 napisao:

originalni radio-kasetofoni za fiata ne mogu da rade ako se prebace iz jednog fiata u drugi fiat?

Moze raditi uz prepravku, ako nisi majstor odnesi do najblizeg rtv servisa i skratices muke i sebi i nama!
Pozdrav!!!

Nije je znanje znati i za sebe ga zadrzati, vec je znanje znati i potrebnima ga podeliti!!!

#3 21-06-2010 20:45:48

e5944
Član
Registrovan: 21-06-2010
Komentari: 2

OK ali pre bih hteo da ga spojim i da probam. Zato sam Vas prvo pitao za raspored zica u auto instalaciji. Iskopao sam semu sa bojama, bas za punta mk2 ali na njoj nema raspored zica za komunikaciju radio-racunar. Imam dve "visak" zice i interesuje me kako da ih spojim sa radiom (CAN A i CAN B) prikljucima. Nazalost drugar vise nema puntica pa da mogu da prekopiram semu povezivanja :-(

#4 21-06-2010 21:17:45

makkki79
elproger
Iz: Srbija
Registrovan: 25-03-2009
Komentari: 767

Druze, vidi ovako nemas tu sta da probas nece ti raditi sigurno, kad ga prikljucis na napajanju ispisace ti na displeju "cancheck" to je zato sto  su ECM (komp) i radio upareni i canbus komunikacija sluzi kao zastita od kradje. Drugim recima ti ako uzmes radio iz bilo kog auta sem svog neces moci da ga koristis. Da bi komunikacija preko canbusa radila moraju se nanovo upariti cd i komp na kolima sto je moguce uspesno uraditi jedinu u ovlascenom servisu, zato ti kazem da neces nista dobiti samo ga mozes spaliti pogresnim vezivanjem!
Savetujem ti odi do nekog rtv servisa i resices problem!

Nije je znanje znati i za sebe ga zadrzati, vec je znanje znati i potrebnima ga podeliti!!!

#5 22-06-2010 00:24:41

skyline-GTR
Moderator
Iz: Bosanska Krupa / BiH
Registrovan: 28-04-2009
Komentari: 1,885

najbolji odgovor ti je dao maki, sto se tice vezivanja tu nema boja nego instrument u ruke i sve ti kaze sam, ako to neznas najblizeg tv majstora obidji ... ako bude pisalo na stolu "cancheck" samo drugi radio ili taj ganjati sa can linijom

pozz...

UCOT - Universal Code Off Tool

#6 22-06-2010 09:09:12

pletik_74
elproger
Iz: Sombor, Srbija
Registrovan: 13-06-2010
Komentari: 119

Potpuno se slazem sa kolegama... da bi resio canchek treba ti nesto hardvera i softvera a najvise iskustvo nekoga ko je to radio. Ne isplati se uciti tako nesto zbog resavanja jednog problema... Znaci- RTV servis. Napisi odakle si... mozda ima neko sa foruma u blizini. Pozdrav

Board footer