Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka
moze li sa can comanderom da se koriguje kilometraza. probao sam da ocitam trenutnu i ocita je ali kada hocu da upisem novu pise Investigate cluster please wait... Tako moze do sutra nista se ne desava. takodje ne mogu da iscitam Eeprom. pozdrav
"Odvažno u činu, blago u načinu."
zaboravi taj sport...
a ja bih te zamolio da na moje postove ne odgovaras vise ako ne zelis pomoci. Sta cu ja raditi i kojim cu se sportom baviti to je moja stvar. Niko se nije naucen rodio
momci, lakse malo, smirite strasti ....
a ja bih te zamolio da na moje postove ne odgovaras vise ako ne zelis pomoci. Sta cu ja raditi i kojim cu se sportom baviti to je moja stvar. Niko se nije naucen rodio
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
pa pomogao sam ti...k+can NE MOŽE odraditi ovu tablu ni ORIGINAL a kamoli CLONE koji ti imaš..možeš samo napraviti štetu koja æe te skupo koštati,nije potrebno da budeš bezobrazan...ali uslišit æu tvoju molbu i više neæu odgovarati na tvoje postove
Ako je u tabli cdc3217g i 24c32 mislim da ga x prog m moze uraditi(Nisam probao).Takodje postoji uredjaj koji radi taj a3 i zove se R250s.pozz
momci, lakse malo, smirite strasti ....
bokelja napisao:a ja bih te zamolio da na moje postove ne odgovaras vise ako ne zelis pomoci. Sta cu ja raditi i kojim cu se sportom baviti to je moja stvar. Niko se nije naucen rodio
OK OK )))))
@bokelja
nisam znao i da ovlasteni servisi sada vracaju km ? koliko je ta usluga u ovlastenom? ima li i za to licensa posebna od vag koncerna?
ha ha ha pa druze kad se zamjeni tabla moraju se staviti kilometri koji su bili na staroj....
ha ha ha pa druze kad se zamjeni tabla moraju se staviti kilometri koji su bili na staroj....
Je samo kada se naruèi nova tabla doðe sa 0 kilometara i tada sa dijagnostikom možeš jedan put upisati kilometražu koju želiš sa bilo kojim dijagnostièkim ureðajem VAS,VCDS,BOSCH........
To je prava istina a u ovlaštenom servisu ti neæe vratiti KM to ti je još veæa istina
Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem
@bokelja
nisam znao i da ovlasteni servisi sada vracaju km ? koliko je ta usluga u ovlastenom? ima li i za to licensa posebna od vag koncerna?
cek, cek..pa ja sam onda ovlašæen servis za sve zive aute kikikiii
pozz,
cubica
Doktor specijalista za elektroniku
bokelja napisao:ha ha ha pa druze kad se zamjeni tabla moraju se staviti kilometri koji su bili na staroj....
Je samo kada se naruèi nova tabla doðe sa 0 kilometara i tada sa dijagnostikom možeš jedan put upisati kilometražu koju želiš sa bilo kojim dijagnostièkim ureðajem VAS,VCDS,BOSCH........
To je prava istina a u ovlaštenom servisu ti neæe vratiti KM to ti je još veæa istina
a sta ako pogresis???? i ne unosi se puni broj kilometara nego ako ima 120000 unosis 12000 znaci deset puta manje i tabla to prima kao 120000 e sad cesto se desi da se zeznes pa uneses puni broj. Uglavnom alat treba ))))
koji to alat treba ovlaštenom servisu
Mislim da svaki put na ovim forumima gdje hoce neko nesto da nauci odlutatomu a nema nikakvog odgovora. Sve sto treba drugim majstorima, elektricarima i elektronicarima treba i nama u ovlastenom servisu. S obzirom da ne radi nikakva druga auta osim VW i Audi vec ranije sam postavljao temu koji je najbolji alat za korigovanje kilometraze na ovom tipu vozila na sta nisam dobio odg. Kao i sva ostala pitanja koja sam postavljao. Uvijek je neko obilazenje oko teme. Ono sto ja mogu pomoci, a vjerujem da mogu mnogo toga na novim modelima ja cu podjeliti sa vama i necu vas pitati zasto vam to treba. Bitno je da covjek uci i sve sto se zna nije na odmet. pozzz
zakljuèak vrlo pouèan za mnoge
Èek samo malo ti tvrdiš da u ovlaštenom servisu posjedujete alat za promjenu KM (znaju li to u Njemaèkoj u VW Audiju centru da posjedujete).Kako onda zavedete na raèunu pod kojim kataloškim brojem ili šifrom kada ispostavite raèun da ste mu korigirali km.Kada budete to napravili javi mi broj šasije od vozila spojit æu se online da vidim šta je raðeno na zadnjem servisu.
Možda vi imate opremu ali to ne smije nitko znati od VW Audi koncerna.Pozdrav
Zadnja izmjena od mlulic (29-06-2010 21:11:45)
pa jel vidis kolko je ovlascen.cak ne kapira da grupa vw porucuje table kod vise proizvodjaca pa samim tim i unutar nisu iste a da su im samo servisni delovi uzajamno kompatabilni
Pa dobro druze znas li ti sta si napisao... Za moj alat naravno da ne zna niko. a za tvoj znaju svi jel????? Koliko ja znam zakonski je zabranjeno korigovanje tako da ni za tvoj ne smije niko znati. Ispravi me ako gresim.
Stvarno više nemogu da ti odgovoram vidim da ti goniš po svom.Živ i zdrav bio.Pozdrav
...Koliko ja znam zakonski je zabranjeno korigovanje..
??? zamolio bih te da pojasnis, odtkad to je zakonski zabranjeno?
ako je pratiti situaciju u njemaèkoj tada svari po pitanju korekcije km stoje ovako može se u okvirima njemaèkog zakona raditi pod uvijetom da imaš registriranu firmu zatim da imaš formular koji treba stranka da ispuni a u tom formularu svu odgovornost stranka prebacuje ( u formularu navodi da nije i nesmije biti u interesu prodaje vozila ) na sebe , to sad ne znaèi da se u hrvatskoj može napraviti na ovakav naèin
Mislim da nisam tu da sudim a vjerujem da ni vi ostali, tema je "Audi A3 2007 VDO tabla" i ako se moze pomoci covjeku ok .... ako on ima ovlasteni to je njegov problem sta on radi u ovlastenom, dal vraca km radi immo off ili izvodi kvantnu fiziku na samom vozilu .... forum je kao sto svi znamo mjesto gdje se izmjenjuju iskustva i problemi, te bih vas zamolio da se ispravi tok teme i krene putem kojim i sam naslov kaze, ako grijesim molio bih ispravak
UCOT - Universal Code Off Tool
Hvala skyline slazem se i pokusavam ovu temu odvesti tim tokom...
totalno si u pravu skyline,jedini sam ja dao odgovor na pitanje a ovo sve ostalo su prepucavanje kojima se zavrsi preko 60% tema.Zato daj ljudi da se organizujemo malo.Potreban je podforum expert tim ili ovo ode dodjavola.pozz
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka