ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 03-07-2010 23:51:20

raven_sk
elproger
Iz: Sisak
Registrovan: 10-05-2008
Komentari: 739

Astra g neide

Pozdrav, imam problem astrom g 1999. godina,  1.6 motor, auto pali na zub, ali kad das gas stoji par sekundi dok si premisli dali ce se motor zalaufati, a kad pokusas pustiti kvacilo auto crkava, neide, nema snage.....imam dojam da je auspuh supalj negdje malo prije rucice mjenjaca, posto sam dijagnostiku radio "na cesti" nisam lijegao pod auto i gledao sta i kako

auto nema apsolutno nikakve greske u motornoj, u op-com-u sva iscitanja u modulu su po meni korektna i radi ok

prije nego sto sutra zakrpim auspuh navecer kad stranka dodje...savjeti.....moze li auspuh raditi te problem?

U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.

Albert Einstein

#2 03-07-2010 23:59:45

autoservis-edo
elproger
Iz: V.Gorica
Registrovan: 01-07-2009
Komentari: 1,187

Re: Astra g neide

probaj ti kolega prvo dali imas na izlazu auspuha kakav pritisak kad auto radi jer meni ovo vise lici na to da je tebi zastopan ili katalizator ili lonac na auspuhu...i onda je tlak iz motora probio negdje van di je najslabiji i ti sad cujes da tamo pusta...ja sam imao dosta takvih sucajeva da auto nejde jer mu je zastopan kat....

#3 04-07-2010 00:00:58

oliver
Expert
Iz: SRBAC-RS
Registrovan: 24-01-2009
Komentari: 2,124

Najprije da je to

autoservis-edo napisao:

probaj ti kolega prvo dali imas na izlazu auspuha kakav pritisak kad auto radi jer meni ovo vise lici na to da je tebi zastopan ili katalizator ili lonac na auspuhu...i onda je tlak iz motora probio negdje van di je najslabiji i ti sad cujes da tamo pusta...ja sam imao dosta takvih sucajeva da auto nejde jer mu je zastopan kat....

#4 04-07-2010 00:44:38

raven_sk
elproger

autoservis-edo napisao:

neki "majstori" u zagrebu su prije dva tejdna promejnili cijelu cijev, od zadnjeg lonca prema motoru i zadnji lonac zbog kvara da auto neide, i rekli da to mora tko bremciti ko da ima dva remusa odzada, a izbija negdje naprijed, nesto lagano i prolazi kroz taj lonac, ali ne bas previse.

U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.

Albert Einstein

#5 04-07-2010 00:52:26

autoservis-edo
elproger
Iz: V.Gorica
Registrovan: 01-07-2009
Komentari: 1,187

a katalizator.....oce i on raditi takve probleme...

#6 04-07-2010 01:04:59

Eli&Elvis
elproger
Iz: S.Most BiH
Registrovan: 16-12-2008
Komentari: 2,091
Website

ma raskaci auspuh kao sto rekose kolege pa probaj, a ujedno pogledaj filter zraka, ja sam prije par dana imao problem kod mercedesa E 210 ne ide i pusi nikakvih gresaka, kad ono filter se raspao.

#7 04-07-2010 21:39:36

raven_sk
elproger

eli napisao:

ma raskaci auspuh kao sto rekose kolege pa probaj, a ujedno pogledaj filter zraka, ja sam prije par dana imao problem kod mercedesa E 210 ne ide i pusi nikakvih gresaka, kad ono filter se raspao.

morat cu pogledati, mada majstori koju su mjenjali auspuhu su imali auto jos tjedan dana an promatranju jer kao i dalje jednako neide, i onda su mudro zakljucili da treba promjeniti motornu elektroniku jer je to uzrok svemu

mada, motorna elektronika ne prikazuje nikakve greske, sva mjesenja s op-comom su normalna po tolerancijama koje su meni poznate, pa mi je malo cudno da je tu stvar elektronike.......

do sada sam imao mareu 1.6 i mercedesa 2.0 koji su imali problema zbog supljeg auspuha, pa sam pomislio.....nazalost s mladom damom se danas nisam uspio dogovoriti, ali budemo valjda tokom tjedna pa ce naici....

Albert Einstein

#8 22-07-2010 14:23:25

raven_sk
elproger

raven_sk napisao:

do sada sam imao mareu 1.6 i mercedesa 2.0 koji su imali problema zbog supljeg auspuha, pa sam pomislio.....nazalost s mladom damom se danas nisam uspio dogovoriti, ali budemo valjda tokom tjedna pa ce naici....

auto je vracen majstorima koji su mjenjali auspuh, zamjenili su jos fleksibilno crijevo koje "nisu primjetili" prije da je otislo......auto nakon toga ide zivlje ali i dalje neide........onda su zakljucili da je opustena remenica zupcastog na bregastoj, to su "zamjenili" i uzeli joj jos 1000kn, te mudro zakljucili da je ecu ipak ispravan smile

uglavnom, ljuljnuli su joj par hiljada kuna iz djepa jel nisu znali rijesiti problem, htjeli su izvaditi plin jel on stvar aprobleme, mjenjali auspuh, htjeli promjeniti motornu...... sad

zivjeli nasi "majstori".....sad cemo vidjeti do kada ce auto ici

Albert Einstein

Board footer