Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
U pitanju je moj auto. Passat 1,6 96.godiste. Dosao sam upravo sa puta i nisam stigao nista jos da pogledam. Pistanje se pojavljuje bez pravila. Ulja ima. Kada otkacim davac pritiska ( stavljen nov pre mesec dana) simptom ne prestaje kao i kada ga spojim na masu. Kada se problem ne pojavljuje spajanjem na masu se pali samo lampica. Kolega mehanicar mi kaze da je problem u satu... jeli imao ko takav problem? Sutra cu za svakiu slucaj izmeriti pritisak ulja...
Hvala unapred.
izmjeri kako si rekao pritisak ulja,provjeri w izlaz ili tabla
Ipak davac pritiska dole kod uljnog filtera...
reseno
Reseno malo sutra... meren pritisak ulja na toplom motoru na oba davaca pritiska cak ima vise bara nego sto kaze autodata... Prestane da pisti kada skinem gas i ponovo ga dodam... lici na pritisak ulja, znam ali na 2000rpm ima 2,2bara sto je odlicno. Kolega mehanicar opet kaze da je problem u satu. Sad me vec izludjuje. Jedino da montiram ledovke direktno na oba davaca pa da vidim okida li koji...
da nije kakva zajebancija oko alternatora
da nije kakva zajebancija oko alternatora
W...
Kolega auto ima dva senzora!
Onaj gore na glavu motora daje signal kada nema pritisak 0(nula)otpor-kratak spoj a onaj dole daje signal kada nema pritisak je u prekidu,-znaci beskonacan otpor,!?
Znaci na glava motora i na filter senzori nisu isti!
Znaci rade obrnuto!
Pogledaj !
Reseno malo sutra... meren pritisak ulja na toplom motoru na oba davaca pritiska cak ima vise bara nego sto kaze autodata... Prestane da pisti kada skinem gas i ponovo ga dodam... lici na pritisak ulja, znam ali na 2000rpm ima 2,2bara sto je odlicno. Kolega mehanicar opet kaze da je problem u satu. Sad me vec izludjuje. Jedino da montiram ledovke direktno na oba davaca pa da vidim okida li koji...
Baš tako...treba da promeniš oba senzora....svak ima svoju farbu....treba da bude baš takve farbe kakav je bio unutra.
nije ti greska u senzorima vec u tabli senzore mozes lako ispitat
pazi stvarno da te ne zeza i gubi kontakt w izlaz iz alternatora .dokle god nemas signala za brojac okretaja sa alternatora tabla ne zna da auto radi i mozes te senzore mjenjat koliko god hoces lampica od ulja ce svjetlit ili blinkat
Oba senzora promenjena bez rezultata... provericu alternator w...
Tabla???????