Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Dragi forumaši,nabavio sam VAG COM dijagnostiku a u meðuvremenu sam i dobro prouèio Elsu 3.5 tijekom prošla 2 mjeseca.Ovdje sam se u zadnja 2 navrata žalio da mi je Golf malo lijen al nikad nisam mogao stavit ništa konkretno vama na uvid kako bi mi mogli pomoæi.Na navedenom Golfu je raðena generalka motora,pumpe,dizni i turbopunjaèa i na kraju još i mijenjan MAF jer nije vukao iznad 3000okr/min.Zamjenom MAF-a to je riješeno ali mi je auto opæenito malo lijen.Danas sam pratio mjerne blokove koji se prema Elsi promatraju u leru i zagrijanom motoru na radnu temp.
001 1.Broj okretaja 882/min
2.Kol.ubrizgavanja 3.6mg/H
3.Napon davaèa g149 1.60 V
4.Temp.rashl.sredstva 81.9 stupnjeva
003 2.Usisana kol.zraka(zadana) 280mg/H
3.Usisana kol.zraka(stvarna) 350mg/H
4.Dotic.omjer od ventila N18 69.7%
004 2.Poè.ubrizgavanja(zadani) 1.3 stupnjeva OBD
3.Poè.ubrizgavanja(stvarni) 1.5 stupnjeva OBD
013 1.Reg.mirnoæe hoda-kol.ubrizg.cilinder1 -0.31
2. -ii- 2 0.07
3. -ii- 3 0.14
4. -ii- 4 0.05
Sve mi se ovo èini ok osim bloka 4,tj poèetka ubrizgavanja.U Elsi piše da bi trebao biti 2 stupnja a kod mene je kako vidite stvarni poèetak na 1.5 stupnjeva pa molim struku za komentar da li da dinamièki podesim kut paljenja ili da ostavim ovako i da li je ovo uzrok lijenosti motora.
PS.Juèer sam mjerio i pritisak turbine koji na 3000 okr pri punom optereæenju iznosi 2020mbar.
nema komentara...
PS.Juèer sam mjerio i pritisak turbine koji na 3000 okr pri punom optereæenju iznosi 2020mbar.
odradi tdi timing i vidi gdje ti pumpa stoji,po ovim tvojim parametrima ugao pumpe je ok a jel ustrojena na remontu to ostaje znak pitanja jos kolega je pomenulo da je ustrojena,odradi u voznji mjerne blokove 003,010,011 znaci 4brzina 3000rpm i okaci ovdje.
Zadnja izmjena od internet majstor (22-07-2010 10:56:27)
@)).....
udji u o.paerametre grupu 000 i vidi koje su cifre na 2 i 9 mestu i otidji u elsu i nadji tdi tajming dijagram i videces ugai-kut paljenja -dinamickog posto na tom comu nemas mogucnost da vidis dijagram ili neznas da to iskoristis ili postavi ovde
mada sve to imas i u nekom od predhodnih tema bar x puta
to je auto sa bosaljkom po slovnoj oznaci
Zadnja izmjena od MN026 (22-07-2010 11:50:45)
Odradio sam veèeras mjerne blokove 003,010 i 011 kako tražiste al evo muèim se veæ 3 sata pokušavajuæi napravit grafikon u excellu al nejde,nemam pojma kako to napravit,pomagajte...
pumpa nije ustrojena kolicina goriva je gotovo na maksimumu
batooooooooooo,trba da pogledas dinamicku tacku-ugao ili kut-paljenja a to nemozes u tim grupama a posebno u parametrima vec u osnovnom podesavanju
procitaj-nadji postove na tu temu ali evo ti pomoc
01-04-000-pa dijagram
sa srecom .....................
Zadnja izmjena od MN026 (23-07-2010 13:12:32)
i oznaka motora proèitaj malo pisano je o tom dosta.
batooooooooooo,trba da pogledas dinamicku tacku-ugao ili kut-paljenja a to nemozes u tim grupama a posebno u parametrima vec u osnovnom podesavanju
procitaj-nadji postove na tu temu ali evo ti pomoc
01-04-000-pa dijagram
sa srecom .....................
Dans sam instalirao VAG COM 311.2,imao sam verziju 409.1 al nisam imao licencu pa nisam mogao uæi u navedene parametre,postavit æu danas dijagram ako budem uspio i stigao.
evo prijatelju napismeno kako ces te dvije stvarcice uraditi posto vidim da si uporan .
Zadnja izmjena od ljubitelj (25-07-2010 02:08:58)
Sta god da uradis drugima, uradio si samom sebi.
evo prijatelju napismeno kako ces te dvije stvarcice uraditi posto vidim da si uporan .
Kolega,najljepše ti zahvaljujem na ovim uputama,puno su mi pomogle.
E ovako,što se tièe TDI timinga,toèka paljenja mi je dosta bliže plavoj nego crvenoj liniji,pa mi se èini da je kasno,obrtaje sam adaptirao sa 882okr na 903okr,smanjio sam EGR,ali kolièinu ubrizgavanja ne mogu smanjiti ispod 3.6 mg.Jel moguæe da mi je auto lijen zbog tog kasnog paljenja i zbog poveæane kol.ubrizgavanja?
ne auto ti nije ljenji zbog tajminga ako je u rasponu izmedju prikazanog kao sto sam ti poslao u prilogu. testiraj auto na 2500 do 3700 obrtaja na kanalu 10 11 pa snimi print skrin i nabaci ovdje pa cemo vidjeti sta je . pozdrav
ne auto ti nije ljenji zbog tajminga ako je u rasponu izmedju prikazanog kao sto sam ti poslao u prilogu. testiraj auto na 2500 do 3700 obrtaja na kanalu 10 11 pa snimi print skrin i nabaci ovdje pa cemo vidjeti sta je . pozdrav
Evo,nisam stigao prije,nadam se da sam dobro napravio,ako treba ponovo ili nešto drugo napravit æemo.
Zadnja izmjena od tale3007 (27-07-2010 01:32:13)
Prvo sam stavio u bitmap formatu,pa možda nije mogao svatko otvorit,sad je u jpg pa ne bio trebalo bit problema.
promasio si dijagram.otidji kod nekoga ko bolje barata comom da ti malo pokaze
Jel da baš snimam blokove pa onda to ubacim u excell ili nekeko drugaèije?
Jel se blokovi snimaju pojedinaèno ili odjednom snimam blokove 10 i 11?
ili ti pojma nemas sa zivotom ili neznas da citas--skoci pa reci hop
pokusaj da procitas ono sto si uokvirio-citat ako neces da trazis temu unazad.
Evo,snimio sam blokove 010 i 011,svaki zasebno,nadam se da se iz ovog da išèitati šta ne valja a šta valja.
MNO26 ne ljuti se na mene,trudim se koliko god mogu,nastojim nekako sam riješit ovaj problem jer majstori nisu,svaki je uzeo pare i napravio šta je napravio,a meni auto nejde kako treba,molim vas za razumjevanje i pomoæ...
Kao što vidite,izmeðu ostalog,treba mu 7 do 8 sekundi za ubrzanje od 2500 do 3800 okretaja u treæoj brzini,a mislim da je to malo previše za motor od 110 KS...
Zadnja izmjena od tale3007 (28-07-2010 08:46:33)
oæe neko da analizira ovo ili ste svi digli ruke od mene...
aj druze jos samo uradi jedan najednostavniji test pusti dijgnostiku . iz stanja mirovanja startuj auto od o do 100 km /h i izmjeri za koje najmane vrijeme to postizes . eto tako cemo najlakse
Zadnja izmjena od ljubitelj (28-07-2010 23:16:57)
Evo,maloprije sam išao probat,od 0 do 100km/h mi treba 16 sekundi.Usput sam i probao da vidim koliko mu treba od 100 do 150km/h i rezultat je èitavih 18 sekundi,znaèi,od 0 do 150 mu treba 34 sekunde.Mene najviše boli to što je taj moj auto kad sam ga kupio prije god.dana išao ko zmaj,a bio loš motor,pumpa,dizne i turbina,kad sam sve to napravio i platio oko 2000eur meni auto više nejde kako je išao.Veæ skoro godinu dana se ja zajebavam s tim i nikako na zelenu granu,nešto ne štima a nemam više ideja.
Zadnja izmjena od tale3007 (29-07-2010 13:43:22)
vidi ovako maf testiraj na kanalu 003 jer imas zadatu vrednost [bice ti lakse] , kreni sa 1500 obrtaja gas do poda ,ova procedura vazi i za turbo samo 011 kanal
Zadnja izmjena od rasat (29-07-2010 01:55:26)
Evo snimljen kanal 003 pod punim optereæenjem,samo da napomenem da sam MAF promijenio prije nekih 2 mjeseca(polovni sa Audia A4 Pierburg),prije njega je na autu bio neki zamjenski a s njim motor nije mogao prijeæ 3200 okretaja,s ovim vrti preko 4000 al mi je lijen.
Zadnja izmjena od tale3007 (29-07-2010 19:31:36)
Evo snimljen kanal 003 pod punim optereæenjem,samo da napomenem da sam MAF promijenio prije nekih 2 mjeseca(polovni sa Audia A4 Pierburg),prije njega je na autu bio neki zamjenski a s njim motor nije mogao prijeæ 3200 okretaja,s ovim vrti preko 4000 al mi je lijen.
Jel ovo u redu,niko ništa ne komentira?