Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Izvinjavam se ako tema ide pod "Auto radio K-CD-MP3/ Auto navigacija / TV" ako treba neka moderatori premeste.
Naime, u vožnji, radio prijemnik je prestao da emituje stanice. Tj, ne reprodukuje radio stanice koje su memorisane na tasterima od 1-6 kada ih ja pozovem. Tad na opciji Radio prijemnik, radi samo SCAN dugme za pretraživanje radio stanica i tako radi, èuje se muzika i sve. A kada pritisnem 1-6 (bilo koje dugme gde su memorisane stanice) na ekranu se pojavi samo neka leva frekvencija (104.3) i nista se ne cuje. Sve ostalo radi kako treba. CD,Kaseta,Podesavanja,TP,Ekvilajzeri. I tad kad ugasim radio, ne mogu ga upaliti dok god ne ugasim auto, izvadim kljuè i ponovo upalim. Ali se opet javlja ista stvar kada pozovem memorisane stanice.
Da li je neko imao takvih sluèajeva. To mi se desilo pre par sati. Sutra planiram da skinem klemu i da je vratim. Ako to ne pomogne, idem na dijagnostiku. Ali prvo želim vaše mišljenje.
Volkswagen Passat B5.5 3BG
1.9 TDI PD
2003 Silver Sedan
Ima ih vise proizvodjaca..trebalo bi da je tvoj BP sa plavim displejem kao na slici...
probaj stisni FM taster pa pretragu..takodje iskljuci sve filtere za pretragu TA, TP i sl...
A mozda stvarno i brljavi po K liniji, ako skidas klemu spremi kod ako imas sa kartice Mozda nije lose samo da ga povuces unapred i proveris dzek pozadi da nesto ne ''pipa'' do BUS linije..
Ako se secam..kod njih umesto pina za backup dodje bas K linija..zuta zica.
Za sad mi to pada na pamet..
pozz,
cuby
Zadnja izmjena od cubica (27-07-2010 02:35:19)
Doktor specijalista za elektroniku
Meni ovo najvise lici na los dump u fazi dekodiranja ..... Mozda gresim ali se to tada manifestuje.
BTW tjuneri u ovom modelu skoro da nikada ne riknjavaju
prema tome provera dampa
Diagnostikom nista neces postici ...Pokusaj sa "duvanjem" procesora
Cubi je u pravu pogledaj i instalaciju.
pozdrav VE
Zadnja izmjena od Voja Electronic (27-07-2010 02:40:55)
Drugari, skinuta je klema i vracena nazad. Sve radi kao i pre. Nemam kod za radio,kupljen je bez koda ali ne treba mi. Kada ga upalim, izbaci ono za upis koda. A kada dam kontakt i tada upalim radio, izbaci SAFE pa LEARN, posle ga ugasim i upalim i radi. Prepozna kod iz kljuca i tada sve radi.
@Voja Electronic
* "Pokusaj sa "duvanjem" procesora " - izvini ali sta je to? Da skinem radio i samo ga izduvam od prasine?
* Kako mogu sa skinem DUMP? jel moze preko VAG-COMa ili ima neki odredjeni program.
@cubica
Jeste to je taj radio. Nije nista dirano, samo je odjednom zablokirao.
U svakom slucaju, HVALA!!! (ako bude problema cujemo se ponovo)
1.9 TDI PD
2003 Silver Sedan
da, ne secam se ni ja da je tjuner ikada brljavio na njima..ali znam da nekad nehotice napamet nabodem euro dzek sa plusem na bekapu pa ga osasavim i nece da startuje jer mu + dodje na bus liniju. Zato sam rekao da proveri instalaciju zbog tog sasavljenja.
Moze da bude i damp naravno, ako je neko radio ili bas gadno osamucen preko konektora
Ako budes i to radio evo ti mojih proverenih dampova...
pozz,
cuby
e pa dobro je ..za sada
kad ga pre odgovori nisam ni video post
kod iz kljuca bas i nece da vidi
pozz,
cuby
Zadnja izmjena od cubica (27-07-2010 16:58:54)
Ne mogu druze da vidim linkove. Jos mi nije dozvoljen pristup toj opciji
Auto je u mom vlasnistvu vec godinu ipo dana i nista nije dirano. Sve je radilo super do te veceri. Za kod radia,kazem nemam. Kad skinem klemu i vratim i upalim radio, trazi kod. Ja ga ugasim, dam kontakt i onda upalim radio. Izbaci ono SAFE pa LEARN i ugasim i upalim i radi.
Hvala jos jednom!
1.9 TDI PD
2003 Silver Sedan
Ne mogu druze da vidim linkove. Jos mi nije dozvoljen pristup toj opciji
Auto je u mom vlasnistvu vec godinu ipo dana i nista nije dirano. Sve je radilo super do te veceri. Za kod radia,kazem nemam. Kad skinem klemu i vratim i upalim radio, trazi kod. Ja ga ugasim, dam kontakt i onda upalim radio. Izbaci ono SAFE pa LEARN i ugasim i upalim i radi.
Hvala jos jednom!
ocito je netko upikao neki dump prije nego sto je auto dosao k tebi, posto moja gamma na passatu trazi kod.....i jos nisam cuo da auto radio moze iscitati kod iz kljuca....kolege neka me isprave....
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
nema on veze sa kljucem, neko je ugasio code unutar samog radia
pozz...
UCOT - Universal Code Off Tool
pa ja ceo zivot pricam ne ostavljati kasic bez koda, eto sta je napravio coveku sad Ja ustvari nisam ni znao da taj moze bez koda
pozzz,
cuby
Traži radio upis koda kada izgubi struju. Ali pošto ga nemam radim to preko kljuèa. Isto tako radim i deaktivaciju alarma.
1.9 TDI PD
2003 Silver Sedan
kako radis upisivanje koda radio aparata preko kljuca???
to jos nisma cuo .
preduvati u zargonu znaci :
otvoriti radio prijemnik
rasklopiti tako da osnovna ploca radio aparata bude nezavizna od ostalog sklopa
pogledom pronaci najveci procesor tj cip sa najvise nozica....100 , 52, 120 ili neki drugi
uzeti tecnost tk93 sa stapicem za usi namazati po nozicama kola
duvaljku staviti na odgovarajucu temperaturu
laganim pokretima po nozicama kola razduvavati ravnomerno do momenta dok se boja kalaja na nozicama ne promeni u sjajnu
pustiti da se ohladi i sa alkoholom i cetkicom za ciscenje ocistiti mesto lemljenja
to se zove preduvavanje ili ti prelemljavanje nozica procesora.
pozdrav V E
Traži radio upis koda kada izgubi struju. Ali pošto ga nemam radim to preko kljuèa. Isto tako radim i deaktivaciju alarma.
cek bre, nemoguce
kad das kontakt i upalis radio pojavi se SAFE pa ono 1000...i tako stoji do daljnjeg???? Onda kecnes na kljuc i radio proradi ??? i tako do daljnjeg..ma to je neko upleo prste u taj radio i pipkao damp...videces.
pozz,
cuby
ok lepo i interesantno a sad za pocetak izvadis kas iz auta i pogledas sa strane i prepises ono VWZxZx ta dva ixa nam trebaju pa cemo dalje
Zadnja izmjena od zlix (28-07-2010 21:13:07)
skini one gore moje dampove..mora biti neki od tih ako je u pasatu
pozz,
cubode
@Voja Electronic
Nisam znao da se jos koristi i termin "preduvavanje". Sada znam.
@Zlix
Sutra vadim radio da vidim kod pa æu okaèiti.
@Cubica
Ne upisujem kod uopšte, nemam kod! Kada vratim klemu mogu da upalim radio ali tada izbaci ono gde se upisuje kod. Ali ja samo dam kontakt kljuèem i oda upalim radio. Tada se preskaèe taj upis koda. Radio izbaci na ekranu SAFE pa LEARN. Ja ga ugasim na dugme, upalim i sve radi. Ne znam zašto je to èudno. Nije valjda da samo ja to tako radim?
1.9 TDI PD
2003 Silver Sedan
ja licno i dalje neznam sta je tu cudno, taj radio nepali bez 3 plusa, sa 2 pise safe kad das kontakt on dobija 12v na treci plus nakon cega sa safe prebaciva u LEARN mod a nakon toga pusta play jer je unutar memorije code ugasen sto @aZZo moze i vidjet ako je lemljeno unutar samog radia
pozz...
UCOT - Universal Code Off Tool
Probacu na prvom kad mi dodje...ma ja nisam znao ni da moze taj bez koda..niti mi vala i treba..valjda zato Da mi je da nadjem tog sto ga je ostavio bez koda, nab'o bi mu lemilicu u oko
Nema veze, vazno da ti to radi..ipak si dobro prosao.
pozz,
cuby
ja licno i dalje neznam sta je tu cudno, taj radio nepali bez 3 plusa, sa 2 pise safe kad das kontakt on dobija 12v na treci plus nakon cega sa safe prebaciva u LEARN mod a nakon toga pusta play jer je unutar memorije code ugasen sto @aZZo moze i vidjet ako je lemljeno unutar samog radia
pozz...
Ja bih rekao ipak da je cudno. On kad izgubi kontakt gasi se ali ponovnim pritiskom na ON bi trebalo da se upali i bez kontakta, tako da, ako je kod izbacen, morao bi raditi i bez ACC. Ili je mozda potreban kontakt samo prilikom prvog paljenja radija nakon stavljanja na napajanje, a posle toga ne?
Zadnja izmjena od drz (29-07-2010 10:07:18)