Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Rjec je o navedenom autu problem je da auto ne pali svaki put ai kada upali gusi se .DA malo pojasnim diagnostika kaze nema gresaka,auto upali samo kada sa pumpicom kod motora par puta napumpam naftu ides vozit jedan km sve ok pa od jednom nema snage gusi se ko da ce se ugasit ali se ne ugasi u potpunosti u principu mogu opisat to jednostavno kao gušenje , tlak common raila je pri paljenju oko 230 B pa se u voznji dize do 900 B i kada se u voznji javlja problem tlak ne pada , mjerio sam dali dizne pustaju na povratu rezultat mi je bio da mi dvije dizne propustaju oko 1-1,5 ml vise od druge dvije dali je ta kolicina zanemariva ili je moguce da je tu problem .
u radu je spas a spasa nema
negdje drugdje ti je problem, negdje ti propušta koje crijevo ili tak nekaj
Ne pitaj me ono što ne znam !
Prvo provjeri doturnu pumpu. Jako vole da crkavaju. Malo je te¾ko dostupna, ali mo¾e se rje¹iti.
Ako ti common rail pritisak ne padne,onda nije problem u nafti.Jesi li preverio LMM??Sa diagnostikom provjeri njegove parametre.
Isto tako provjeri in cjev od doturne pumpe do pumpe visokog tlaka,imao sam nekoliko primjera da je bila cjev preribana...
lp
..ako ima rucnu pumpicu onda je CP3 pumpa i nema el. pumpu...moze biti povlacenje vazduha u sistem...narocito su kriticne brze spojke kod filtera i pumpe...
kolega diselman je u pravu CP3 pumpa je i ne ma dobavnu pumpu auto je rjesen a problem je bio kod filtera povlacilo zrak kasnije musterja rekla da je auto bio udaren jedna stvar mi svejedno tu nije jasna kao sto je neko spominjo tocno vidis u cjevima od nafte da ima zraka a pritisak je u redu kada se je desilo da se auto gusi pritisak bi bio nekih 400-500 B ar u voznji ..
Zadnja izmjena od templar (13-08-2010 23:25:02)
u radu je spas a spasa nema