Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Postoji li mogucnost u audi a4 1.8 2000 god, ubaciti turbinu, i koliko taj poduhvat kosta??
imas ga kupit bez da se mucis sa ubacivanjem,drug mi na odpadu prodaje ko halva te turbace 1.8...
@)).....
sve je moguce samo je pitanje isplativosti i trajnosti . uglavnom zaboravi na taj pothvat da ces turbo nasarafit na postojeci motor. najjefinije ti je kupiti drugi auto, a ako bas zelis turbo, nabavi komplet drugi motor iz istog takvog, a i onda ce biti problema.
Za sve postoji moguènost...dali se isplati???nije ovde samo turbina...treba još mnogo stvari da se ugradi...ili preradi..
Kao što ti reko reuf....bolje kupit drugi.
sve se moze napravit ali nevjerujem da je financiski isplativo a rezultat upitan
nisam u pitanju ja vec drug, decko ima vec taj auto, auto je jako dobar, ima 154tkm, extra motor, a on je zelio samo mu malo pobosljati performanse, ubrzanje... ja sam cuo da ti 1.8T imaju dosta problema sa tim turbinama, pa je zato on zelio da to sve novo ubaci i da to malo potraje bez kvarova.... pa sta to treba npr izmenjat? zasto mislite da je rezultat upitan, nece funkcionisati?
prva stvar stepen kompresije je kod turba manji sto govori da je upitan cjeli poduhvat jer mote dolazit do nekontrolisanog paljenja smjese
a ako zeli da poboljsa preformanse neka uradi chip tuning jer taj motor ima 125 ks a turbo 150ks
da to znam da turbac ima 150 ks, a obican 125, upravo je to htio on postici, da dobije tih 25 ks, znaci nije da ne znaci... zar je proces cipovanja isplativiji, tj jeftiniji?
Èipovanje kod benzinca se ne isplati...dobije premalo snage...to je više za dizelaše.
Taj motor i taj auto bi trebao da ide extra i bez turbine,tako da mislim da je bolje da malo pregleda svoju makinu nego što traži 1.8T.E sad,ako se napali na prženje bojim se da mu ni ovaj 1.8T neæe biti dovoljan,tako da opet doðe na isto...
ja sam cuo da ti 1.8T imaju dosta problema sa tim turbinama, pa je zato on zelio da to sve novo ubaci i da to malo potraje bez kvarova.... pa sta to treba npr izmenjat? zasto mislite da je rezultat upitan, nece funkcionisati?
turbina ce ti biti zadnji problem kod te konverzije . pouzdanost moze odmah zaboraviti . onako od oka, turbo, lajtunzi za turbo, hladnjak ulja,ispusna grana, kovani klipovi za adekvatni kompresioni omjer, intercooler ,crijeva za zrak,pojacana lamela/potisna i jos sto sitnica i problema koje su nepredvidive. pitanje dal ce ti getriba drzat,jer ako to sve napravi i onda ga digne na 150ks,nema bas nekog smisla.trebas nekoga tko ce ti to dobro izmapirat . ako ti prijatelj ima puno zivaca i cca 2/5 vrijednosti auta viska,slobodno neka se upusti u to.
Taj motor i taj auto bi trebao da ide extra i bez turbine
ne znam sta je extra u tih 11s do 100,mozda ako si vozio sdi-a do tad
Zadnja izmjena od klcu (20-08-2010 00:58:19)