Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Bok
trebala bi mi pomoc oko IMMO OFF za Peugeot Partner koji ima ECU Sagem SL96,probao sam ga direktno odraditi no medjutim nikako nije htjelo proci ....pa evo izvadio sam flash iscitao i dump je tu pa bi mi trebala pomoc za iskljuciti immo.....
Hvala....
code je u tms-u...jesi probao sa reno decoding tool-om ili Tiny Sweeperom, ja sam sa Sweeperom uspio na nekim SL96,inaèe najbolje je proèitati TMS....
Zadnja izmjena od plavac65 (23-08-2010 23:15:56)
code je u tms-u...jesi probao sa reno decoding tool-om ili Tiny Sweeperom, ja sam sa Sweeperom uspio na nekim SL96,inaèe najbolje je proèitati TMS....
reno decoding tool nisam,koji su pinovi za spojiti? to ne znam.....
Tiny Sweeper,to je ona mala kutica koja ima na sebi potenciometar? valjda je to to i s time sam probao i na pinu 22 i na pinu 24 ma kakvi,nista,i probao sam takodjer u kombinaciji da je samo 48pin odsjecen i skupa sa 27 pinom,jer ta dva pina idu na imo kuticu......
Znaci nije u Flashu code,ja sam iscitao TMS29F010 ?
Hvala
pripazi se malo sa tiny sweeper-om nije rijetkost da ubije ecu, takodjer vrijedi i za clock file-ove
kao sto kolega rece najbolje ti ako imas mogucnost da iscitas tms i rijesio si problem.....
nazalost nema adapter za citanje takvih tms-ova.....za plcc32 imam....al za ove ne
Pazi sa sweeperom ja sam skoro jedan ubio,lepo su kolege rekle najbolje ocitaj tms pa cemo posle lako
a kako znati jel se ecu ubio ili nije jer ja i jesam pokusao sa sweeperom? osim citanja tms-a.....
ubaci ga u auto daj kontakt ako nevidis grijace ili limp lampicu od motora da svjetli onda si ubio ecu....
lampica od motora svijetli .....znaci ziv je .....da li itko zna koja vrsta transpondera ide unutra? jer kljuc nema elektroniku u sebi vec samo transponder koji je izgubljen a drugoga kljuca nema ......
Hvala
tp 01,tp 05. tp 12 zavisi od godine ali vjerovatno t 5 kakav je immo box
immo je Immo 1 po mojim informacijama sto sam mogao saznati .....jer radi se o 99 godistu auta....
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka