Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima na forumu. Ja sam novi ovdje i molio bih pomoè. Imam problem na vectri b 1997 neèe upaliti. Skinuo sam onaj poklopac na elektronici na bosch pumpi i vidio da je pukla žica na tranzistoru. Stavio sam novi tranzistor i auto je upalio na zub ali je samo radio 15-tak minuta i opet isti problem. E sad neznam dali smijem ovdje napisati koji sam tranzistor stavio. Mozda sam krivi stavio pa kad se zagrijo je crko. Molim za savjet. ako ovo riješim voljan sam i drugima pomoè jer vidim da se ljudi dosta muèe oko ovoga a imam dosta iskustva sa elektronikom. Pozdrav svima.
prvo ako mozes stavi ga na dijagnostiku iscitaj kodove gresaka pa stavi ovde jer ovako napamet nemozemo nista
To je standardni problem kod tih pumpa. Greška p1630 p1631. Tranzistor je 1000 posto problem jer sam ga zamjenio i auto je upalio iz prve ali je radio samo 15 min i opet je crko tranzistor e sad me zanima dali sam krivi stavio ( zanima me koji su tranzistor ostali stavljali i popravili to).Pozdrav
Reci mi oznaku originalnu sa originalnog tranzistora koji si skinuo sa pumpe.
To je standardni problem kod tih pumpa. Greška p1630 p1631. Tranzistor je 1000 posto problem jer sam ga zamjenio i auto je upalio iz prve ali je radio samo 15 min i opet je crko tranzistor e sad me zanima dali sam krivi stavio ( zanima me koji su tranzistor ostali stavljali i popravili to).Pozdrav
trudis se udzalud taj ti tranzistor crkaje zbog nekog razloga a sad taj razlog ce ti trazit majstor dijagnosticar ...
@)).....
Na originalnom nema oznake, hibridna ploca je.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
nema oznake na tranzistoru. na netu sam našao koji bi trebao ièi na tu pumpu
jbozur napisao:To je standardni problem kod tih pumpa. Greška p1630 p1631. Tranzistor je 1000 posto problem jer sam ga zamjenio i auto je upalio iz prve ali je radio samo 15 min i opet je crko tranzistor e sad me zanima dali sam krivi stavio ( zanima me koji su tranzistor ostali stavljali i popravili to).Pozdrav
trudis se udzalud taj ti tranzistor crkaje zbog nekog razloga a sad taj razlog ce ti trazit majstor dijagnosticar ...
nije uzalud, ljudi to rade i bude sve ok. ja samo želim provjeriti sa nekim koje to veè radio i koji je tranzistor stavio. èak mislim da tranzistor crkava zbog jedne žice koja mi se dodirivala na masu. moram tu žicu riješiti i možda bude sve ok.
riješavo sam ja i veèe probleme pa èu riješiti i ovaj
IRFZ44, ako ti stegne mosfet onda dobro proveri ¾ice do ventila, da nije izgorila izolacija zbog visokih temperatura i starosti.
Nesto prouzrokuje da taj tranzistor brzo crkne.Proveri sve zice da se neka ne dodiruje i zato pravi problem.Ja sam ubedjen da ces ti to resiti i to ce raditi sigurno a moze da traje duze i od nove elektronike to znam iz iskustva.
Ako hoces pusti mi na Mail poruku u vezi tranzistora koji si skinuo sa pumpe i oznaku onog koji si stavio.
Pozdrav
, ako ti stegne mosfet onda dobro proveri ¾ice do ventila, da nije izgorila izolacija zbog visokih temperatura i starosti.
ja sam stavio za žice si upravu sve su popucale i to sam riješio ali mi se jedna žica od ventila potkrala pa je nisam vidio nakon što sam sve sastavio i upalio auto i radio je 15 minuta i crklo nakon probne vožnje. moguèe da je sve ok ali mi se ta žica dodirnila na masu. to je žica sa doljnjeg ventila ispod pumpe.
Sutra èu zamjeniti tranzistor i riješiti te žice pa èemo vidit šta kaže.
Ajde pa javi sta si uradio
Ajde pa javi sta si uradio
Budem. Pozdrav.
pa el mora ovo ovako javno ?????????????
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
Ništa od popravka elektronike pumpe (odusto sam) nemogu zalemiti aluminiski kontakt. treba mi druga elektronika ispravna jel ima tko?
ma nekako sam uspio zalemiti žice od ploèice do tranzistora ali više neide. na ploèici je aluminiski kontakt a to nemogu lemiti.
Ako se baš želiš igrati, imaš i vodljiva ljepila -zaguglaj vodljiva ljepila i imati æeš dovoljno kontakata (da ne reklamiram ). Jedino, veæinom nisu baš za neku veliku struju, pa opet ovisi gdje spajaš...
Ako se baš želiš igrati, imaš i vodljiva ljepila -zaguglaj vodljiva ljepila i imati æeš dovoljno kontakata (da ne reklamiram
). Jedino, veæinom nisu baš za neku veliku struju, pa opet ovisi gdje spajaš...
hvala
pozz.čovijek je dopeljao istu takvu vectru...auto neča da pali,na dijagnostici greška P1631.. kod alnasanja u parametrima ne vidi broj okretaja pumpe i kut paljenja se ne miče stoji o,o..siguran sam na elektroniku pumpe,pa me zanima kad se skida elektronika dali žice od podešivača količine i ventila za početak ubrizgavanja se siječu ili se odispod elektronike odspajaju...sutra skidam elektroniku dolje,pa da prije tog čujem vaša iskustva...HVALA
..seci na zgodnom mestu da mozes posle lakse da stavis...i malo ih produzi i obrati paznju da ne iskidas flet sa senzora pozicije pumpe...
a sto dzabe skidate tu elektroniku i radite kad ce opet crknut maximalno za 2 sata
najbolje je na komplet remont jer kao sto netko prije mene rece necrkaje taj tranzistor bezveze sad da neidemo u detalje....
Ma da najbolje kod bošiste remont pumpe i nova elektronika