Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Da otprilike opišem problem koji sam imao sa autom skoro 40 dana i kako je riješeno ako netko bude imao problema. Auto je malo teže palio kad je hladan a kad se ugrije nema šanse da se upali. Grešaka na kompjuteru nema nikakvih. Spajano na tech u psc-u i vidi se da nema pritiska bosch pumpe (common rail sistem) odnosno max pritisak pri verglanju 80-90 bara a treba biti minimalno 160 bara da bi upalio. Ja skinio pumpu i na pregled kod bošiste (pumpa ispravna i pritisak 1500 bara). Skinuo injektore i oni u takoðer ispravni ( malo odstupaju od specifikacije pa sam ih ipak reparirao). problem imam i dalje. probao sve žive i nežive senzore na autu ali ništa. Na kraju skinuo common rail rampu koja košta 7500kn i stavio drugu i auto kao novi. Znaèi problem je common rail rampa (odnosno prelivni ventil) koji je stalno bio otvoren èim se auto zagrije i sve gorivo je vraèao u rezervar umjesto na injektore. nadam se da èu svojim iskustvom pomoèi nekom.
Još jedna napomena sam prelivni ventil na rampi se može skiniti ali ga nema kao rezervni dio za kupiti u bosch-u.
èak sam i èistio egr ventil koji je bio totalno zaštopan (preporuka svakih 30000km) ga oèistit.
na rampi ti je senzor pritiska a na pumpi je regulator
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
na rampi ti je senzor pritiska a na pumpi je regulator
znam di je senzor ,ne govorim o regulatoru pritiska nego o prelivnom ventilu na samoj rampi sa boène strane odma pokraj povrata goriva iz rampe
..imao sam slican slucaj,dosta je tesko za utvrditi prvi put,posle je lakse :-)