Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Problem je turbina na autu koju sam 3 puta mjenjao, jednom polovnu i 2 puta repariranu i ove reparirane nsu trajale ni mjesec dana gdje su propustile ulje u izduvni sistem . Kod motora je AJM 85 kw.
Dijagnostika ne izbacuje grešku a turbine odlaze. Turbina polovna je bila adekvatna motoru i snazi.
Jesi li provjerio da ti nije zastopana cijev koja dovodi ulje u turbinu pa ne dolazi dovoljno ulja u nju i podmazivanje je slabo pa se turbina pohaba i pocne bacati ulje u ispuh...ili da ti nije zastopano odvodno crijevo od turbine u karter pa da se stvara preveliki pritisak ulja u njoj pa strada?
Neznam dali ta turbina ima hladjenje vodom,ako ima provjeri dali cirkulira voda da ti se slucajno turbina ne pregrijava....
nije mi jasno sta se desava jer je auto bilo u vise servisa pre mene,sve sto je edo sugersao je provjereno a motorno ulje iz auspuha izlzi ko iz kante ma trag iza auta ko potok.ociscen intekuler creva dobra i jel se desavalo tako nesto ikom.
slivno crijevoo sa turbine provjeri da se nije presavilo zacepilo ili je na njemu neka deformacija
Sta god da uradis drugima, uradio si samom sebi.
edo uredu je zacepljen ulaz u karter hvala tebi i svim prijateljima koji su pomogli veliki pozdrav