Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pitanje koliko je korisno sipati dvotaktol ulje u hdi motore pogotove one sa fap filterom.Kazu da je korisno za podmazivanje dizni i koliko cesto ga je potrebno dosipati????
e nisam se ovako nasmijao odavno,pa nije motorka druze ahahahahahaaaaaa!
ja koliko znam takve stvari i atf ulje se moze supat u golfa 2 1.6D a u hdi-a.. nebi bas rekao..
![]()
![]()
e nisam se ovako nasmijao odavno,pa nije motorka druze ahahahahahaaaaaa!
Druze ti se smij al tako su mi rekli u peugeotovm servisu....
Takve nebuloze plasiraju raznorazni Bošisti kao navodno da bi duže trajala pumpa," tipa crkla je zbog lošeg goriva"a nije zato što je prešla 400000 km, ..Ja sipam u Husqvarnu 2 T, ha ha ha ...
Kod nas u Srbiji (u mercedes servisu)preporucuju samo naftu na mol pumpama,veruj mi ne treba ti nista od dvotaktola i ostalih stvari samo sipaj dobro gorivo!!!!!!
Jedini pravi auto je novi auto a to moze biti:Mercedes,BMW,........ i Yugo;)
Apsurdno je to sipati u ove novije motore, samo dobro gorivo (euro 5)!
svako ima svoje videnje ali ja odrzavam REXTONA 2.7XDI-mercedes 270CDI kupljen nov sada gazi 270.000 km pojeo je do sada bar 200 litara ATF-a motor je perfektan kao i pumpa i injektori i ide ne dimi a kod nas u bosni je gorivo najgore. naravno da je apsurdno sipati ulje kada vozis i sipas u EU
Jaoo,ne da sipaju dvotaktol,neki još stavljaju ATF ulje...a zašto ne bi probali još riblje ulje?..)))))))))))
Kao sveta voda, niti pomaže niti odmaže, al ajd ako je netko uvjeren da pomaže, još kad mi kažu da auto bolje vuèe kad sipaju ATF u gorivo, nek mu bude....
Ne pitaj me ono što ne znam !
Ma sta znaju ovi u fabrici sve su to neznalice,normalno da smo mi pametniji od njih i normalno da treba staviti malo nekog dodatka u rezervoar.Ja licno preferiram secer stavim pola kile na pun rezervoar i onda jede asfalt !!!!:| i
to su sipali nekad u golf 2 a da sipas u HDI nisam bas ubedjen da mu pomaze.pre ce zeznuti FAP filter
Ulje ne,aditiv da.
Ma sta znaju ovi u fabrici sve su to neznalice,normalno da smo mi pametniji od njih i normalno da treba staviti malo nekog dodatka u rezervoar.Ja licno preferiram secer stavim pola kile na pun rezervoar i onda jede asfalt !!!!:| i
kakav secer hoces da neko proba pa da mu blokira masina
meni kolega ima isto 307 hdi 1.6 sa 110 ps i on licno kaze pocela masina da mi radi mnogo bucno nije vuklo kako treba ,pozovem ovlasceni servis u francuskoj i objasnim im na telefonu ,i oni mu preporucili da u ceo rezervar sipa 250ml dvotaktola to je uradio i kaze da u roku 1 sat sve radi savrseno
ja sam licno stavio WURTH CR dizel drasticna razlika i u vuci u u padu zvuka motora i u potrosnji
Zadnja izmjena od asko307 (13-09-2010 10:55:55)
Ja danas pitao Bosistu U Sabcu i covjek mi rekao da ne sipam nikakve adetive nego dvotaktol 1:100........
Sto je meni ovo trebalo.............