Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka
Danas mi dodje musterija i kaze da mu rade km na granici u Subotici za 10eura! I to ne samo na obd vec i ostale ukljucujuci i Pezo, Citroen itd!
Pa eto da porucim svima sto rade za te pare da STVARNO NISTE NORMALINI ! Unistavate posao sebi i drugima. E ljudi spustate 100 hiljada kilometara na autu( to je 7-8 godina voznje) za cevape.
Nemojte da gledate na to kao 20min posla, vec koliko vi tom coveku donesete para time! Naravno razlog je sto nikad u zivotu nisu kupili vise od jednog programatora i skinuli par crakovanih programa, sto je u redu svaka cast na umecu, al naplatite to znanje. U USA minimum sto platis je 250 $ i to na obd. Tamo se kolege poznaju i niko ne spusta cenu.
Ode ovaj posao u k.... ! A svima sa original masinama srecno sa kupovinom update-a !
Vazno je da se ima za cevape!
Ne bavim se ovim poslom al jedna rjeè....prestrašno, sami sebi uništavaju posao....
ja niti ulje ne mjenjam besplatno, ak neæeš platiti, vozi onome koji ti mjenja besplatno, ja radije odem u birtiju na hladnu Colu
Ne pitaj me ono što ne znam !
3put sam procitao i ne mogu da verujem. iskreno tu nema zarade ni za cevape
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
a najviše su tome krivi ovakvi forumi gdje se besplatno daju korisne informacije za koje se netko dobo namuèio...kao treba se dijeliti,forum služi za pomoæ...meni to izgleda više kao besplatna škola,oni koji nešto znaju govore onima koji nemaju pojma i koji bi kao htjeli nauèiti...nekim ljudima jednostavno nije jasno kako ovo nije mjesto gdje treba demonstrirati svoje znanje,pogotovo na taj naèin,pomagati totalnim strancima i neznalicama,a onda okolo srati kako nemaju posla jer neki novi klinci rade za 1/3 cijene
Danas mi dodje musterija i kaze da mu rade km na granici u Subotici za 10eura! I to ne samo na obd vec i ostale ukljucujuci i Pezo, Citroen itd!
Pa eto da porucim svima sto rade za te pare da STVARNO NISTE NORMALINI ! Unistavate posao sebi i drugima. E ljudi spustate 100 hiljada kilometara na autu( to je 7-8 godina voznje) za cevape.
Nemojte da gledate na to kao 20min posla, vec koliko vi tom coveku donesete para time! Naravno razlog je sto nikad u zivotu nisu kupili vise od jednog programatora i skinuli par crakovanih programa, sto je u redu svaka cast na umecu, al naplatite to znanje. U USA minimum sto platis je 250 $ i to na obd. Tamo se kolege poznaju i niko ne spusta cenu.
Ode ovaj posao u k.... ! A svima sa original masinama srecno sa kupovinom update-a !Vazno je da se ima za cevape!
i ja mogu ovo da potvrdim iako se ne bavim time ali mi rece covek za 10 eura mu digo kilometrazu pre carine i posle vratio to znaci da nije 10 nego 5 odoste vi koji to radite u tri k..ca
a najviše su tome krivi ovakvi forumi gdje se besplatno daju korisne informacije za koje se netko dobo namuèio...kao treba se dijeliti,forum služi za pomoæ...meni to izgleda više kao besplatna škola,oni koji nešto znaju govore onima koji nemaju pojma i koji bi kao htjeli nauèiti...nekim ljudima jednostavno nije jasno kako ovo nije mjesto gdje treba demonstrirati svoje znanje,pogotovo na taj naèin,pomagati totalnim strancima i neznalicama,a onda okolo srati kako nemaju posla jer neki novi klinci rade za 1/3 cijene
potpisujem i vidim cemu vodi,licno mi je lik trazio dijagnostiku da mu prebacim na flesku da bi kacio svog volva...
recem mu dodji kad napravim pekaru da dijelim za dzaba hleba i kruha!!
@)).....
i kod mene su dolazili sa granice da im vratim km..kazu ajde sta je to 5 min posla ..toliko su oni momci gore radili i za 10 evra....jos mi kazu ajde bre pozuri, sta me to gledas..znam da to moze tako da se uradi!!!!Sve sam ih vratio i rekao da se vrate gore kod njih pa nek im opet urade
Mogu samo da kazem svaka im cast i dabogda im se popalile Dige, naravno sa sve kucom i njima!!!! A mi da smo malo pametniji mogli bi da im lepo smestimo da ih vise niko i ne vidi na duze vreme..to nam i nisu kolege...
pozz,
cuby
Doktor specijalista za elektroniku
ja ipak mislim da treba pricekat, jos malo nitko nece nista moci vise ni radit ni upom a ni digom, treba ce pravi profi alat od vise hiljada eura za km na autima
i najkasnije tu vrijeme od tih momaka prolazi jer su radili za cevape.
nije stvar cijene samo da gledas koliko ce on zbog tvoje usluge zaradit vec je stvar cijene i to da gledas dalje u poslu da se usavrsavas kad izadje sta novo da si mozes priustit kako bi zahtjeve klijenata i u buducnosti mogao ispunit.
kako ono u bosni kazu "nicija nije do zore gorila" mislim da ce to vrijedit i za ovaj slucaj.
a i sto kaze tachomat potpuno se slazem totalnim strancima netreba pomagat posebno kad ulete glupim pitanjima po kojima se moze vidjet
da nema dvije ciste od toga sta pita, na takva pitanja treba odgovorit jos glupljim odgovorom pa nek se misli dalje...
pozdrav
Zalosno,necu nikome uraditi za toliko taman je vise nikad ne uradio.takve treba poslati na posmatranje u neku psihijatrijsku ustanovu.A kako rece kolega tome smo najvise mi krivi koji pricamo i dajemo dampove nekim kojima se prave neuki kako se to radi , posle par meseci ti isti pocinju da rade taj posao sa nekim alaticima i uzimaju hleb i sebi i nama,a sto je najgore od svega da oni toga uopste nisu svesni.I ne samo konkretno kod kilometraza nego i kod svih ostalih poslova bilo dase ticu mehanike i elektrike.Poznajem par njih koji urade svasta za 5e verovali ili ne ,ali ne vidim razlog zasto za toliko,osim da im je mozda milo sto su nesto uradili i uzeli posao drugima
strasno, nama u servis dosao neki dan jedan pod navodnicima majstor cackao nesto po golfu i odjavio kljuc kaze hajde molim te iskodiraj kljuc, ja znam da je to za 5 minuta cuo sam samo treba izvaditi tablu i na poledjini table pise pin i to se unese dijagnostikom i gotovo, ja sam mu rekao da pokusa sam izvaditi tablu pa unese pin, ako ne uspije nama ce morati platiti 50 eura za taj posao, bolje je džaba ležati nego džaba raditi.
Nemam sta da dodam vec samo da se slazem sa svima vama.Mada nije samo taj u subotici za koga sam davno cuo vec ima i po unutrasnjosti svih bivsih republika juge da rade za Zvake. Kilometraze radim ponekom od moih musterija veoma retko koi to zahtevaju,a da jedem hleb od toga davno bi umro.A tako je i sto se tice i klima, dijagnoze , autoelektrike ma svih branzi sve ode u k...c.Al sta ces takvi smo mi balkanci neka komsiji crkne krava.Znate sta ja mislim da su Svabe i ostali koi cene i naplacuju svoj kvalitet i svoje znanje ljudi koi ce biti i ostati broj 1,i uvek ce imati sto se kaze kod nas nafake i respekta.Toliko od mene.
20-30e je u Srbiji i to prolazi veæ zadnjih nekoliko godina na Horgošu i Kelebiji, ali ima tu bolja stvar gde sam rešio kupovinom rezervnog sata za renaulta tako da nemoram da plaæam ni podizanje ni spuštanje km, kod peugeota i citroena samo dizanje km...Radim samo francuze tako da su mi se rezervne varijante satova isplatile pre nekoliko gidina.....
Slažem se s kolegom Tachomatom, previše se informacija dijeli šakom i kapom na internetu, ali to se nemože zaustaviti.
Tu je i ponuda kablova za obd skidanje koji su dostupni svakom klincu, a i mehanièaru koji nema pojma o elektronici nego zna samo stisnuti enter. Sve više me samo pitaju pošto ovo pošto ono (mislim na km), a VW slabo i imam u zadnje vrijeme, veæinom su tu auti koje treba skidat kazaljke i programirat procesore i eprome.
problem je i u nama sto popravljamo iza strucnjaka, i ne naplatimo dovoljno popravku.Tako da se musteriji isplati da mu sisnjari rade za 10e a kad je muka dodju kod majstora i zavrsimo mu za 30e,i nastave opet da rade kod sisnjara
Ja za tu cenu znam odavno da rade ali me to nezabrinjava, cesto popravljam za tim "majstorom" i zaradim daleko vise nego da idem na granicu da toj musteriji korigujme km. Pre ili kasnije takvi ljudi naprave glupost i spale sat u nekim slucajevima se izvuku sami a najcesce donesu nekome da im pravi taj sat. Nevidim de je tu racunica ili oni na to neracunaju. Ti koji rade tako nece dugo potrajati u ovome poslu , pregazice ih vreme jer nece imati da ulazu u novu opremu.
Bravo svima svi se slazemo, ovaj je se posao obezvrijedio do bola, zbog neki tako reci strucnjaka drzi vodu dok majstori odu, a kada takvi dodu po savjet treba lagano reci zdravo imam posla nemo gu ti pomoci. neka odgovara svak za sebe i svoj posao pa ce mo ih viditi za par godina gdje su. Pozdrav svima
mozemo mi da se slazemo koliko hoces ali vreme cini svoje.i jatakodje neradima za dz.. ali i neradim svima pa tako da i nedolaze ovi sto hoce za 5-10e nesto.ili cu uraditi za dzabe ili necu raditi...ali ima mnogo,ali bas mnogo onih koji nemogu da se tako ponasaju i bice ih sve vise.i sve vise ce kvariti cenovnike i sve vise ce biti gladnih i .....sta dalje.po meni jedini izlaz je u necemu sto vecina nece moci da parira,znaci novi alati ,oprema i slicno...pa autodatu ima svako ko ima auto i par kluceva i srafcigera i kad dodje i vidi je kod mene odmah pocinje da mi drzi predavanje i.......tad prekidam posao ,popijemo kafu i ispratim ga.ali ja mogu tako,mogu i da neradim 1-2meseca i nista.bedak je zavlado i sve vise cemo se susretatj sa time i nista necemo moci sem da pratimo najnovije stvari
Ja se uopste ne obazirem na te stvari i njhove cene,radim po svojem pa ko hoce nek izvoli.Zato se ne treba mnogo obazirati oko toga jer ce uvek imati vozila koja ne moze svaki klinac uraditi w211 vw posle 06 2006 e60 i e65 itd.pozz
pa ajde ovdje da napisemo koliko ko naplacuje koji posao i da se malo usaglasimo, ja sam sinoc radio c klasu 2003 sat i tablu, 100e sam naplatio
prekjuce pasat 2004 i sat i edc 15 40e, sad jeli malo ili puno neznam, aj koliko vi naplacujete mikronas i edc 16 ako se post kosi sa pravilima izvinjavam se
Zadnja izmjena od kinjo (10-10-2010 23:08:40)
pa ajde ovdje da napisemo koliko ko naplacuje koji posao i da se malo usaglasimo, ja sam sinoc radio c klasu 2003 sat i tablu, 100e sam naplatio
prekjuce pasat 2004 i sat i edc 15 40e, sad jeli malo ili puno neznam, aj koliko vi naplacujete mikronas i edc 16 ako se post kosi sa pravilima izvinjavam se
To su po meni ok cene i ja toliko radim.Sto se tice mikronasa i edc16 ja to radim 100evra,a ako hoce samo mikronas 50.pozz
malo je to, mikornas je kod mene barem u kraju 180 eura ispod ga nema a i ovi sto radimo to drzimo se ti cijena....
50 eura mikronas pa toliko ja radim obicne sa eepromom table kad moram ih vadit.....mislim da je to premalo al svako ima svoje.
Svaka cast kad toliko naplacujes mikronasa,vecinom kod mene urade i mikronas i edc16 tako da izadje ok.Ne verujem da bi u srbiji neko platio 180 za golf 5 ili pasat 6(samo tablu da uradis),ali kad mozes i kad ste slozni i drzite cene udrite brate.pozz
kako da nebi platio, ako auto ima preko 200.000 a nema gdje da uradi neg po toj cijeni onda ta cijena nije vise skupa neg normalna!
Svaka cast svima na razmisljanju, taj golf isto kosta i u USA, BIH, a i u Srbiji(mozda i vise). Nije lose to sto eletronic naplacuje , ali ljudi u USA taj auto kosta 400 dolara da se uradi i niko se ne zali kad mora da uradi. Igras se sa zakonom , platio taj update 1000 eura, ako nesto spalis niko te ne pita odakle ces da platis itd. Ljudi nisu svesni da mogu vise da naplate vise i da mogu medjusobno da se dogovore.U Srbiji micronas vec rade za 30e tablu ..... naravno sa kinezom r250, al jebiga..... Dok ne platis skupo masinu neces znati da cenis...
ma nekazem ja nista da tih auta ima na dan 10 komada pa 30 eura ok onda al koliko ti taj auto dodje u mjesec dana? plus to auto je 2007 godina i ti radis za 30 eura ? mislim neznam 30 eura mozda je nekom puno i zadovoljan je tom zaradom, ja mu licno pod navodnicima nebi htio ni table skinut iz tog golfa 5 za te pare....svi nesto spustaju da bi imali posla evo ja nespustam nista, mozda imam manje posla neg ostali sto rade za sitnu lovu al zato imam vise u dzepu.
nije sve ni racunica koliko posla toliko para al sad nebi vise dalje na tu themu sve sam rekao
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka