Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
kao prvo auto ce doci u petak (danas sam ga samo "pogledao") i mozda je rano ali ajd cisto ako neko ima ideju pa da vidimo da li je za mene ili kolege mehanicare,naime auto je a4 '97g motor afn tesko pali ujutru pa kad upali baci crn dim kao bomba-nakon toga solidno pali-grejaci su ok ,redovno je odrzavan(filteri,ulje..),alnaser je sredjen,nema gresaka u motoru sve do danas kad je u voznji prestao da vuce ,gusi,trza a onda se ugasio-upalio je uz nesto vise verglanja pa opet crno kao lokomotiva(na asfaltu je ostavio "lep"trag) i nakon toga ode i vise nije bilo problema(danas)-odakle poceti?
ps:danas mu nisam ocitao motor pa neznam sta ima poz....
za sad bez potpisa
pocni od usisa vazduha pa na dalje kontrolisi od filtera vazduha na dalje usisna crijeva pa redom do turbine,ocitaj parametre ubrizgane kolicine goriva i vidi dizne kakvog su stanja dali bljuju naftu ovo je napamet kao gatara pozz tebi kolega...
@)).....
Tu može biti problem i pumpa...
Pogledaj egr ventil
Isti problem sam skoro imo auto je poceo da duva
Simtomi su isti kao kod tebe
Upali i zagrej auto kada podignes poklopac za ulje ako se dimi to je to isto je i ako izvucez merac za ulje
Inace ovaj je trosio na 100km 100ml ulja
Najlakse za tebe je da zamenis ceo motor
Ništa nije kao što izgleda....
A da vlasnika ako pitas recice ti da auto nije silio vozio covek samo 90 redovno ga odrzavao .Ako mu kazes vido te je covek kako si preleto kao munja on ce ti reci brate ide kao iz .... 200 km.
Pogledaj da li nije i turbinu ako ima luft u lagerima kada je otvoriz znci sprzio ga je
pa gdje misko cijeli motor
provjeri da slucajno nije sta uvukao u kuciste filtera ja sam nasao krpu i crijeva od turba da nije koje puklo
Objasnjenje za Rocky
Kada bude sracunao koliko æe ga kostati cela opravka i delovi ruka mastora
I kada se raspits koliko kosta drugi motor sve ce ti biti jasno