Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
U pitanju je Audi A6 2006 2.0 D TDI PD motor BLB 103 kw(140ks) 4000rpm
-Na dijavgnostici ne prijavljuje nista
-Kod jutarnjeg paljenja nakon duzeg verglanja tek onda upali
Bilo koja ideja od kolega.
Unapred hvala.
Ništa nije kao što izgleda....
akumulator ?
Vidi kolko ima obrtaja na verglanju ,pritisak goriva tandem pumpe .
provjeri grijace!!
isto meni desio prij 2 nedelje , ja prmijenio akumlator bosch , i pali bolje od benzinsa
grijaci,dovod goriva pogledaj prvo to pa dalje. pozdrav
prvo proveri pumpu u rezervoaru,poslusaj dal se cuje kada das kontakt,nemoj da te mrzi digni zadnje sediste...
ti imas tzv brze grejace i oni retko kada prave problem,posle ove proveri i tandem pumpu.
pozdraVW
U pitanju je Audi A6 2006 2.0 D TDI PD motor BLB 103 kw(140ks) 4000rpm
Mislim da to nije PD nego CR motor, sto verovatno ne menja situaciju...
EDIT: Sad sam pogledao, u pravu ste, ipak je PD.
Zadnja izmjena od The Minister (20-11-2010 18:59:38)
pd motor,te godine nije bilo cr,a i drasticno menja pogled na sve
Proveri koje je ulje u motoru,!??
Ja sam kod Landrovera defender td5,kad je ujutro palio verglao je negde oko 5 min,skoro da crkne alanser!
Sve je tako radio,nije bio kvar,i kada treba da se zameni ulje motora,vidi ulje za zamenu nose 20/50!
Nismo ga zamenili u motor,zamenili smo ulje i stavili 5/40 i auto pali ko metak!
Ima li dima kad se vergla moguæe da povuèe zrak gumice na špricama,cirijeva filter.....
Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem
ja sam imao takav problem,promijenio sam gumice na diznama i riješio problem.Probaj i ti
proveri,ukoliko su otisle gumice na diznama onda bi na meracu ulja trebalo da bude nafte.u tom slucaju auto teraj odmah kod majstora jer motor nema podmazivanje jer mesaa naftu i ulje a nafta sve spira jer se sve razredi....
Hvala svima na ulozenom trudu u pitanju je bio alternator koji je nedovoljno punio akumulator koji je nakon izvesnog vremena bio prazan.
Suma sumarus :
-alternator je remontovan
-I morao se ubaciti nov akumulator jer je ovaj stari bio ubijen verglanjem i ne dopunjavanjem od strane akumulatora
Ništa nije kao što izgleda....