Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam u planu uskoro se baciti u kupnju dijagnostike pa bi sada zamolio za savjet šta mi preporučate i na šta trebam obratiti pažnju prilikom kupovine. Da li sa OBDII mogu radti i OBD, priključak bi trebao biti na usb pošto mi laptop nema rs232. Htio bi da mugu raditi novije aute s CANom. E sada šta mi preporučate!?
dali mislis univerzalca ili neke tipske dijagnostike ja koristim trenutno sve preko usb
Pa koliko sam čitao ovdje mislim da su možda ipak bolje isplati uzeti (valjda) tipske pa onda tu vrstu pokriti kako treba, za početak mislim o opelu i VW
imas vcds i opcom na usb predobre stvari za tu cjenu pogledaj na forumu imas web trgovina ja ih vec duze vrijeme koristim i prezadovoljan sam
Vidio sam ih, imam još pitanje da li su na hrvatskom ili kojem jeziku
imas gore na shopu i vcds 908 i op-com sa ta dva alata pokrio si 50 % posla a ulaganje smjesno.
za univerzalca ces morati biti spreman godisnje za dopunu izdvojiti oko 600-700 eura.
PS
popuni profil nema ti u profilu mjesto odakle nam doslazis.
Zadnja izmjena od Eli&Elvis (25-11-2010 23:29:49)
... i to je riješeno što se tiče profila
... i to je riješeno što se tiče profila
Bjelovar....moj rodni grad, sused pozdrav , nevezano uz temu al kad si već popunio profil....
Ne pitaj me ono što ne znam !
najpre sa kojim vozilima najcesce radis pa onda cemo naci resenje!
best regards!
Prvo vcds i op-com nemaš tu puno šta razmišljati
VCDS i Op-com.
Za malo novca pokrivaš dobar deo problema.
VCDS pokriva VAG grupaciju(vw,audi,škoda,seat) komplet i ima odličan generički OBD II skener za benzince od 2001. god i dizele od 2004.god. koji pokriva samo motornu dijagnostiku.
Op-com je ekspert za Opele.
Za starije OBD I ja bih ti preporučio Visu. Pokriva zaista mnogo modela. Radi motor,ABS i air bag. Cena mizerna u odnosu na mogućnosti.
Preporučujem proverenog prodavca (vidi gore liniju menija-web trgovina).
Međutim,poenta je znati koristiti uređaje,jer svaki je dobar onoliko koliko si savladao korišćenje njegovih funkcija.
Najviše se radi vag grupacija vozila a i podosta opela. Ima li možda kakva literatura za dotične dijagnostike ili ima gdje na internetu šta o tome
Konkretno literature za doticne diagnostike mislim da nema , ali na internetu o vag grupaciji ima dosta za opela manje. Zato ima dosta clanova kako na ovome forumu tako i na drugima koji vijerujem da ce ti pomoci.
VCDS I OP-COM vidi gore u shopu a za vag ima ponešto i prevedeno za početak tako a poslije kada uđeš u sistem rada neke druge stvari
Još jedno pitanje, da li se smijem spajati na internet kada kada se radi s vcds-om ili op-com-om?
Pa mozes na internet,vcds ima mogucnost da se ne uklucuje automatski za dopunu!
A ako kupis original onda mozes i da ga dopunjujes sa programima!