ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 01-12-2010 15:52:43

raven_sk
elproger
Iz: Sisak
Registrovan: 10-05-2008
Komentari: 739

Peugeot 206. 2000. god. obrtomjer

ne radi mi obrtomjer na tabli peugeota 206. U pocetku je prekidalo, to sam rijesio prelemljavanjem table, radio je odna jso neko vrijeme i stao

ponekad kazaljka smao trzne malo, predpostavljam da je neisrpavan motoric kazaljke
gdje se mogu nabaviti motorici?
takodjer, gdje bih mogao nabaviti LCD za istu tablu, klasican problem, ne prikazuje sve segmente brojeva, falt se odljepio s ploce od temperature i vlage, i oksidirai su spojevi gdje naljeze na tablu.

takodjer, s cime to najbolje zabrtviti ubuduce da se kvar ne ponovi

U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.

Albert Einstein

#2 01-12-2010 18:27:12

slaven
elproger
Iz: celje-slovenija
Registrovan: 14-06-2009
Komentari: 306

Re: Peugeot 206. 2000. god. obrtomjer

sto se tice motorica da se zamenit kuciste ili popravit. ja ga popravim tako da tamo gde je onaj mali zubcanik zelene boje stavim celicnu zicu iste debeline kostoje bila plasticna osovinica i malo stelujem levo desno i stvar proradi. al neznam kolko dugo ce radit. do sad sam jih dosta napravio i nije se nijedan jos vratio. a ako mislis nove okreni se na koristnika sa imenom lucky on bi jih trebao imat.

a u tvom slucaju posto ti ni display neradi najbolje da nadjes polovnu tablu i problem resen

#3 01-12-2010 18:37:12

sehovacnikola
elproger
Iz: Sarajevo
Registrovan: 23-04-2010
Komentari: 462

kolega slaven je dao objasnjenje za popravku motorica, i ja sam ih dosta odradio, dosad nijedan nije opet otisao

#4 01-12-2010 20:44:02

Kele
Expert
Iz: RS,Sonta,Apatin
Registrovan: 09-04-2010
Komentari: 1,373

I za LCD ima resenje.Ako su u pitanju kontakti,kupis tecno srebro(provodni lepak) i pre toga ocistis lagano kontakte i namazes srebro u tankom sloju na flet ali samo kontakte svaki ponaosob (najbolje sivacom iglom) i pritisnes i drzis par sekundi na LCD-u i ima da radi ko' sat.Juce sam bas imao jednu VDO  tablu od citroena saxo gde je flet bio odlepljen i resio sam problem sa srebrom.Takodje i ako je u pitanju flet kabal kome su neki vodovi prekinuti lepo ih mozes srediti tecnim srebrom...;)

Zadnja izmjena od Kele (01-12-2010 20:45:32)

Board footer