Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozdrav drustvo ,imam slucaj sa golf v upali mi se crvena lampica od ulja i veliki znak STOP ,provjerio sam ulje u motoru ,ulja ima ali je sa tim uljem predjeno 15000 km.pomoc jeli problem u samom ulju da nije izgubilo vrijednost ili sta vec ,pozz
otiđi kod nekog tko će ti izmjeriti tlak ulja,ili ako imaš s čim i znaš uradi to ti
ulje je definitivno za zamjenu,a sad da se toliko razrijedilo da pumpa nemože postići tlak,sumnjam,pogotovo sad po hladnom vremenu
i daj više podatka,na kojim okretajima pali,kolika temp. motora,koje ulje je unutra itd.
crvena lampica znaci pritisak ulja i znaci da moras odma ugasit auto i proverit koliki je pritisak na glavi inace moze doci do stete
izmjeri pritisak na glavi, ako je los pritisak probaj da zamijenic ullje i filter, ja sam imao slucaj da bude filter od ulja zacepljen.
Koliko je presao auto?
Ako nije promjenio zvuk motor moguce da samo indikator pritiska ulja daje laznu uzbunu (desava se po nekad) !
Ali prvo OBAVEZNO izmjeri pritisak ulja !!!!!!!!!!!
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
dobro rekose kolege izmeriti pritisak ulja, zatim ispitati indikator pritiska, po meni prvo provjeri filter ulja jer poznato je da se ugradjuju filteri sumnjivog porijekla i kvalitete pa se znaju raspasti i zacepiti sve.
provjeri da nije u motoru slučajno previše ulja......ako je,onda ti ulazi nafta u ulje na tandem pumpi.......obavezno kao što su ti već rekli izmjeri pritisak ulja na hladno i na toplo
ismjeri pritisak ulja ako je ok zna u vecini slucaja biti senzor nivoa ulja na karteru pozdrav