Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav forumasima.
Imam problem na ventilatoru kabine u Feliciji 1.3LX. Povremeno skripi a to me izludjuje. Cak je poceo i da ucestalo skripi.
Ima li negde nesto na netu da pogledam kako se rastavlja i da vidim u cemu je problem pa da to resimo.
Unapred hvala
To sto skripi ,uzrok je opterecenje motora sto znaci da negde zapinje propeler.Kada ga skines pregledaj da propeler nije cesao o plasticno kuciste.Skripanje se uglavnom javlja na manjim brzinama dok na maximalnoj brzini na vecini auta nestaje jer motor radi punom snagom.Kada ga rastavis,dobro ga ocisti i pregledaj kolektor rotora i cetkice i ako je kolektor pocrneo,najfinijom smirglom blago skini taj prljavi sloj.Takodje naprskaj lezajeve,pogotovo onaj do propelera...
Upravo tako se i desava.
Samo ne znam kako da dodjem do njega ima li negde na netu slika ili sl?
Digneš haubu pa ćeš vidjeti kutiju gdje ti se nalazi motorić ventilatora, imaš par kopči koje moraš maknuti da možeš maknut plastiku (gdje je mrežica gdje motorić vuče zrak) i odmah si kod njega- ništa posebno
Upravo tako se i desava.
Samo ne znam kako da dodjem do njega ima li negde na netu slika ili sl?
pozz! Razlog zbog cega se cuje skripanje je dotrajalos biksni motorica ventilatora,taj ventilator ima dvije turbine(cilindricna ventilatora) tako da ces moratiti skininuti obadvije turbine,rastaviti motoric i zamjeniniti biksne(nisu obicne-cilindricnne ) najmanje sto moras uraditi je da izvadissve to ako nisu stradale biksne moras doci do osovine motora da ih podmazes!Pitas kako skinuti? Podigni haubu motora,Ta kutija sa mrezicom odozgo on je unutra;skini te celicne zabice ca strane rastavi polutke i to je to!Sretno!
d432e napisao:Upravo tako se i desava.
Samo ne znam kako da dodjem do njega ima li negde na netu slika ili sl?pozz! Razlog zbog cega se cuje skripanje je dotrajalos biksni motorica ventilatora,taj ventilator ima dvije turbine(cilindricna ventilatora) tako da ces moratiti skininuti obadvije turbine,rastaviti motoric i zamjeniniti biksne(nisu obicne-cilindricnne ) najmanje sto moras uraditi je da izvadissve to ako nisu stradale biksne moras doci do osovine motora da ih podmazes!Pitas kako skinuti? Podigni haubu motora,Ta kutija sa mrezicom odozgo on je unutra;skini te celicne zabice ca strane rastavi polutke i to je to!Sretno!
Skripi i na motorima koji imaju lezajeve,a to skripanje odnosno cviljenje potice od motora jer rotor na manjim brzinama nemoze da savlada otpor.