Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pojavila se ova greska : Engine Start Blocked by Immobilizer, sa kodom greske p1570. Motor je 1.9 sdi iz 2002god .Akumulator je totalno prazan i na okret kljuca nema nikakve signalne lampice niti sta drugo . Sa drugim akumulatorom je prijavio gore upisanu gresku i posle kraceg verglanja je upalio. Moze li se sta uraditi sa hexacan vcds 802 i kako .
Ovo mi se prvi put desilo da je doslo vozilo sa ovakvim problemom pa vas molim za razumevanje.
Zadnja izmjena od Jastrebov (20-12-2010 20:06:00)
Tko Leti Vredi , Taj Vredi I Zimi !!!!
otidji u mjerne blokove pa vidi dali ti prepoznaje kljuc ako ne probaj sa drugim a ako imas vag taho mozes i sam rjesit
sa vcds nemozes nista ako nemas kod da prijavis novi transponder ako imas onda moze ti pomoc
Zadnja izmjena od bjeli (20-12-2010 20:48:57)
pa ako je upalio sve je u redu acc je bio prazan kad si stavio drugi sve je ok ako sam ja dobro razumio
Ako pali sa tim drugim akumulatorom stalno i nema drugih problema,izbrisi gresku i ako ni nju vise ne prijavljuje to je bilo samo zbog pada napona,tj.slabog akumulatora,ne brini.
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
Ne vredi sa brisanjem greske stalno se vraca ista. Moracu danas do nekog ko ima vise iskustva sa ovim problemom.
Usput da pitam: sta mi treba da bi prikacio vag taho ?
auto, kompjuter i vagtacho.....i znanja...
pa je li auto moze da upali sad
Provjeri konektore na instrument tabli, kao i hladne lemove!
gdje imas tu gresku u tabli i u motornom zajedno ?
ili samo u motornoj?
Sada auto pali cak sam se i provozao oko 5 km. Greska je i dalje samo u motoroj grupi i ne moze se brisati. Pomalo me cudi kada se brise sa VCDS obrise se ali se javi cim probam da upalim motor . Dok drugi vag kom nema sanse da ga brise odmah se vrati. Ali primetio sam i ovo danas nemogu da udjem u sah tablu ni sa jednim programom za dijagnostiku.
Sutra ce biti treci dan kako se mlatim sa ovim cudom i ako bude radio vozim ga kod bravara ili nekog lika u zemun polju. ( ne mogu da napisem kod koga zbog pravila foruma )
pa je li ti svijetli kljuc(blinka),da nije neko uradio immo off ili je eprom zbrljavio
Prvo provjeri vec pomenuto, pa onda tjeraj dalje...
ako je samo u motornoj ta greska a nemas komunikacije sa tablom onda druze pusti sve ostalo sto su predlagali oko zavojnice brave i budalestina nego pregledaj instalaciju od table prema motornoj i obrnuto
ako budes uporan - moj ovaj savjet ce - tvoj taj problem da rijesi
Nema nista da svetli od lampica za komp ili sta sl. Jednostavno auto je doslepan sa totalno praznim akumulatorom i nije nikako mogao da pali. Vlasnik ga je pokusavao paliti na kablove i guranje ali posto je baterija totalno off naravno da i nije mogao nista da uradi. Ja sam stavio moj akum. i probao da upalim . Prvi put je verglao mozda 10 tak sec dok nije jednostavno upalio ( imao sam utisak kao da je jedva povukao gorivo ili tako nesto ) zatim sam mu proverio alternator koji je punio 13.7 V.a kad dodam gas ode oko 14.2V.
Hajde reko da napunim ovu njegovu bateriju pa da vidimo kako ce da radi . A usput i da proverim ima li kakvih gresaka na motornom modulu . E tu se pojavila greska ``Engine Start Blocked by Immobilizer``P1570. i to je to danas je radio nekih 30 min i provozao sam ga okolo po kraju (oko 5km) , normalno radi pali vuce ide i td.
Lampice na tablo OK sve ugaseno nema nista da ukazuje na kvar ili neku gresku . Ali i dalje je ista greska u motornom modulu. Ne znam smem li ga ovako ostaviti i predati vlasniku ili da trazim resenje dalje ?
Zadnja izmjena od Jastrebov (22-12-2010 02:20:28)
Isao sam do kolege koji radi samo brave i kljuceve i proverio je Immo i tablu . Kolega exxl je bio u pravu . Problem okolo table je bio. Neko je vezivao alarm pa je petljao sa zicama te je tabla izgubila kontakt kada se ukljucio alarm koji je jos i ispraznio bateriju do kraja te je sve to napravio. Iskljucio je alarm i vratio one kablove od table kako su i pre bili . Alarm je sad iskljucen tako da je sad OK. Morace do servisa za alarme da pregledaju valja li ovaj stari ili ce ga menjati.
U svako slucaju resio sam frku okolo immo-a .
Hvala svima na komentarima .
caddy 2002 nema immo u tabli nego ima eksterni immobox...na njemu je tabla kao u golfu 3 i nije povezana na K liniju,zato se ne moraš čuditi što se ne možeš spojiti sa niti jednom dijagnostikom