Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Problem je u vuci,nema snage crijeva od turbine do usisa nemaju pritiska (pod rukom) pod bilo kolikim gaso,na dignostici pritisak ne varira,isti je na leru i pod punim gasom,znaci turbina ne nabija u opste...
To se sve odjednom desilo,ne trosi ulje,svi vakumi pregledani,nema dima,auspuh nije zacepljen na diagnostici ima jednu gresku koju poslije resetovanja izbaci cim se malo provoza,senzor pritiska turbine je mijenjan sa drugog i ista stvar...
Greska na diagnostici je:
P2562 TURBOCHARGER (TC) BOOST CONTROL POSITION SENSOR-CIRCUIT MALFUNCTION
Ako je neko imao ovakav problem bilo bi pozeljno jer mi je za dijelove malo problem to jest ne bi bas mijenjao jedan po jedan redom
Mozda je moguce da je onaj ventil sa dva vakuma za turbinu na koji dolazi struja ali mi je sve to malo sumnjivo...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
nije sumnjivo
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
Sta bi trebao da znaci taj odgovor??????
samo kazem da nije sumnjivo ono sto je tebi sumnjivo
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
jeli ovo citano sa pps-om? Greška signala stvarnog položaja turba : Pozitivno odstupanje između zadanog i izmjerenog položaja turba.
Sumnjiva područja: Davač stvarnog položaja turbokompresora, Električno ožičenje, Konektor, Problem vakuuma, Blokirana promjenjiva geometrija turbokompresora, Filter za čestice, Dozator zraka
sta ti je je ventil s dva vakuma?
Mislio sam na ventil koji odredjuje rad turbine,ulaz-izlaz vakum i dzek sa strujom ide na njega (pod sajbom na lijevom gornjem cosku motora,kad se stoji ispred auta) kao sto ga ima vecina vozila....ali mi nema logike da on bude za ocitavanje pozicije otvorenosti turbine....da li je taj ventil na samoj turbini?? Vrlo tesko joj je prici ne mogu cak ni prici da pogledam kako treba...a u frci sam sa vremenom....
Vakume sam pregledao
Citao sam sa Wurth diagnostikom
A malo mi je nezgodno odrediti na sta se odnosi greska jer u ovim univerzalnim programima koje imam nema tog motora
Oznaka motora je RHR
Zadnja izmjena od astambura (28-12-2010 02:59:10)
provjeri ima li napona na tom ventilu? daj kontakt i trebalo bi da ti pokaze 5V oko 5 sekundi (ako imas priliku skopcati na pps imas aktuator za taj ventil). stavi vakum pumpu na turbinu (to crijevo sto izlazi iz vakum ventila i ulazi u turbinu) nesmije pustati. taj vakum ventil zakrece krilca turbine.
To sam i predpostavio,probacu pa javim...
A ima li na turbini ikakav senzor polozaja?