Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam Peugeota 307, 2002 god i prvo mi je javio gresku da mu je otisao Luft messer i kada sam to zamjenio ista stvar, javlja da nesto nije u redu sa kruznim protokom zraka? Da li je moguce da turbina nije u redu? Unaprijed zahvaljujem
ima li on EGR ventil ako ima proveri njega ocisti ga i proveri funkciju
ova druga greska bi trebala imati i kodnu oznaku pa bi ti vise reekli
provjeri rad egr-a i obavezno ocisti
nakon toga u mjernim blokovima provjeri punjenje turbine
Auto ima 110 ks ali ide kao neko od 50ks a kada sam ga kupio islo je kao "ludo" i odjednom mi se upalila zuta lapica za gresku na motoru i esp lampica! Prvo su mi rekli da je Luft meser danas ga na servisu zamjenili ali ponovo auto ne prelazi 3000 obrtaja i javlja da nesto nije u redu sa kruznim protokom zraka kako sam ja to zapamtio! Sta mislite sta bi mogao biti uzrok tome? Hvala
Pa mogao si napisati koji je motor
motor je 79 KW 2,0 Hdi a danas sam bio u ovlastenom Peugeot servisu i javlja gresku da je slab protok zraka, a prvo je bio luft meser i njega vise ne ocitava nakon sto su stavili dr ali auto ponovo ne prelazi 3000 obrtaja i ni oni ne znaju sta bi mogao biti kvar ostalo je na servisu, ali interesuje me da li je moguce da je turbina i da li je greska esp i na koji nacin povezana sa tako nekim kvarom jer su mi se istovremeno obadvije pojavile? Unaprijed zahvaljujem
ako je motor 79kw-107ks onda je kod njega mehanicki egr i nece javiti nikakvu gresku i nece u safe mod zbog egr. ako je vec otiso u safe mod mora biti neka greska. to sto je upalio esp-asr je dobro. kad rjesis problem na motoru proradice ti i esp. ako si otisao u servis vjerovatno ce ti reci da je "zacepljen fap".
Danas sam rjesio kvar bio je RG- ventil u potpunosti se raspao kod konektora i samim time kada je taj kvar ukljonjen i esp je proradio, vise mi ne javlja ni jednu gresku i auto stvarno ide,bolje nego prije! Hvala svima na pomoci, nadam se da cu vam jednog dana i ja vama moci pomoci!