Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Ljudi,ima li tko kakvu ideju jer ja sam svoje iscrpio...
naime,2003.godina C5 95tkm žena vozi od prvog dana , motor je 2.0 RFN (EW10J4) sa 100kW i problema je bilo dosta...
ostao mi je još jedan koji nisam uspio otkloniti...
Kada se upali hladan (naročito prvo paljenje) ne prima gas (mukli zvuk motora) .tj. stisnem papučicu do kraja a okretaji se prvo vrate ispod lera i onda zagušeno uz "štucanje" (nekad "zapuca" u kutiji filtera zraka) , probija do 1200-1300obrtaja gdje dalje motor radi savršeno.
Promijenjena je pumpa goriva original Citroen , svjećice original Citroen , bobine , katalizator , a ujutro nosim dizne na ispitivanje.
Kada se motor zagrije onda radi dobro,ponekad zna opet samo kada je u leru i kad mu se da gas zacukat do 1200-1300 obrtaja i poslije sve normalno.
Jel imao tko kakav sličan problem i ima li tko kakvu ideju što dalje? Hvala!
P.S. Zaboravih reči da u memoriji DTC-a nema niti jedne greške.
Zadnja izmjena od zoky_zmay_vk (17-04-2011 23:54:44)
Senzor temperature motora.
Hvala na savjetu,sutra ću ga zamijeniti pa ću probati,javim rezultat!
Dizne su u potpunosti u redu...danas sam ih nosio testirati.
Probat ću to sa ECT senzorom pa ćemo vidjeti...
u svakom slučaju hvala!
Promijenio danas i ECT senzor i ponovno ista stvar..već lagano ludim...ništa od toga...ne znam što više raditi...
Probaj sa lexiom novu konfiguraciju.Meni je najsumnjiviji ECU.Skini kleme na par sati,nista te ne kosta.
A i ja razmišljam o ECU kao uzročniku,al više nisam pameta ,iskreno...
Idem sada do garaže skinut kleme. Javim sutra rezultat,nek prespava bez struje.
Hvala na podršci.
Kada sam vadio dizne van sa kompletnim railom,vide se ventili i naslage čađe na njima onako dosta ima... a dizne sa "na oko" oko sapnica pljave tj. imaju taloga tako da ujutro idu na komplet čišćenje i testiranje.
Klapnu gasa (leptir) sam već dvaput skidao i odmašćivao i sve detaljno očisto i stavio novu brtvu na dosjed klapne,al evo sutra ću to ponovno isto učiniti.
Probija i čuje se detonacija u usisu (usisnoj grani).
Leer je stabilan i miran,ne varira...sve me to čudi...
ECU nije kažeš? Što misliš pod tim "donekle" riješiti? Uzeo sam Injection reiniger od Liqui Moly-a još danas,ali ga nisam usuo...
mislio sam napuniti rail sa tim aditivom...i upaliti motor da radi... mišljenja?
Samo da javim da sam riješio i ovaj problem koji je ostao,a rješeno je zamjenom instalacije do i samog MAP senora i sada sve šljaka kako treba.
Hvala na podršci i pomoći.