Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
model s 5 vrata, ima 2 zvučnika u stražnjim vratima.
htio bi na žice od ta dva iz vrata spojiti 2 na stražnjoj tabli od gepeka - dodana vanserijski, naravno
ovi u stražnjim vratim su spojeni konektorom sa narančastom i rozenom žicom na kojima nigdje ne piše ni polaritet ali na onom spoju (16-pin mislm) što spaja vrata sa ostatkom auta nigdje nema ni rozene i narančaste, pretpostavljam da je sve multiplexirano !?
jel dodavao tko zvučnike na tablu od gepeka u 307? kako ste to izveli, hvala lijepa
Pug 307 2.0HDi 16V 136 FAP rhr siemens sid 803
Ja jos ne videh da negde ima na zicama napisan polaritet, a nije mi jasno sta mislis pod tim da je sve multiplexirano.
Nisam siguran da sam najbolje shvatio sta hoces ali pretpostavljam da si hteo da iskljucis zvucnike u zadnjim vratima, a da na te zice povezes druga dva na tabli od gepeka. Najlakse po tebe ce biti da rasturis zadnje tapacire, pratis zice od zvucnika do konektora, pa vidis sa druge strane konektora koje su boje zice koje su ti potrebne.
upravo tak, hocu umjesto ovih zvucnika iz vrata spojit ove u gepeku. e sad, ove dve zice sa magneta iz vrata (narancasta i ruzicasta) pokusao sam ih pratiti do konektora u vratima ali na konektoru ih nema! u tom i je problem. nisam skroz rastavio vrata, ali uspio sam vidjet da se te dvije zice "zagube" medju ostalima. nakon prvog spoja gube se boje i dodaje se treca zica, nakon drugog eto ih 5.... ajd nek su dvije za zvucnik, nek su i dvije za elektricne dizace stakla, za ceg su one ostale na konektoru u vratima? ma nije bitno, al nisam ih uspio pratit do konektora, zato i pisem ovu temu.
iscupas radio, uzmes te dvije zice od zvucnika u vratima i izmjers na konektoru radija kako je spojeno
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
lukavo, probat ću