Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Čini mi se nemoguče da je točno što mi je mehaničar rekao: da ukoliko zbog nečega ostaneš bez rashladne tekučine, kazaljka u autu neće pokazati pregrijavanje i da vrlo lako dođe do oštečenja motora. Jer ta kazaljka pokazuje temperaturu vode..a ukoliko nema vode..sranje.
Jer je moguče da u današnje doba, svih mogućih senzora, corsa 2005g. s cosmo opremom nema senzor za pregrijavanje motora?
Srećom u nesreći da je nekidan bilo hladno jutro pa sam primjetio da nemam grijanja u unutrašnjosti auta pa sam išao gledati što se dešava. Ispalo je da nemam vode jer curi na jednom crijevu. Da je auto vozila žena..vozila bi dok nebi eksplodiralo motor pod haubom..:rolleyes:
Gubitak rashladne tekućine mi se čini kao česta i normalna pojava kraj svih tih crijeva i hladnjaka i zato mi je nevjerojatno da ne postoji senzor kojim bi se vozača upozoravalo na to. tj.čini mi se to kao veliki nemar Opela.
p.s.
u Zagrebu u "Hoferu" tog GM crijeva hladnjaka ulja nije bilo (cijena 180 kn) ali sam ga našao u "auto gama" (Baštijanova 2) po cijeni od 150 kn. Nema zamjenskog već isključivo original GM.
pozz.
Zanimljivo je da je tako,ali je istina,veliki broj motora nemaju sondu u boci koja mjeri kolicinu vode tako da ako nestane vode u sistemu jedini pokazatelj je to da nema grijanja u autu,medjutim sta ako je ljeto i grijanje nije ukljuceno,onda nije dobro... Takodje da napomenem da pomenutim motorima cesto strada hladnjak ulja i da zbog kvara istog ulje iz motora predje u rashladni sistem (sustav) te nagrize crijeva rashladnog sistema i ona pucaju... Bas zbog toga je cudno da nema zamjenskih crijeva za kupiti nego iskljucivo originalna koja ne mozemo dobiti odmah nego za 7-10 dana jer ih ovlasteni servisi ne drze na lageru... zalosno...
divni su ovi opelovi (i ne opelovi) dizeli sto koriste...
nisam ja lud, vi ste samo ljubomorni sto glasovi ne pricaju sa vama