Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Eh ovako, imam dosta problema u vezi sa navedenim autom i zamolio bih ljude dobre volje da mi pomognu
Prije godinu dana imao sam problem sa pritiskom vode u crijevima (hlađenje) i miješao je ulje i vodu, nakon čega sam uradio glavu motora i promjenio dihtung glave, termostat...
Prije 6 mjeseci se isto počeo dešavati (pritisak...) i trošio je vodu, opet sam glavu skinuo i bila je uredu, opet je zamijenjen dihtung glave, nakon čega mi se javlja novi problem - auto se grije i ne hladi na vrijeme...
Danas mi se počela paliti i lampica baterije (na instrument tabli)...
Pa sad, mene interesuje, pošto sam nisam mogao riješiti problem sa vodom i sada mi alternator stvara probleme, da li je moguće da je vodena pumpa uzrok svih navedenih problema?
Pozdrav
moguce je, ali ja bih rekao da je tu glava najveci problem, mora da je negde pustila, jel bila na proveri?
I ja sam prvo sumnjao na glavu - i prvi put sam je uradio (prije godinu dana) - drugi put sam je skinuo - testirao i dobio dobre rezultate - tako da ne vjerujem da glava...
pomoci ce ti i druge kolege, mozda se cak i blok trgao ako je auto pregrevan, po meni vodena pumpa bi trebala da pusti na semeniku i da gubi vodu pre nego da stvara problem sa podizanjem temperature, pokusaj izvadi termostat pa vidi da li ce onda da se greje.
Termostat sam vadio i auto se i dalje grije...
onda imas negde zacepljenje ili pumpa ne vrti vodu kroz sistem
Pirke
vjerovatno je zacepljenje,jer je mjesao ulje i vodu,pa je sad vecina stvari zaprljana,hajde vidjet cu jos pumpu,nista mi ne preostaje...hvala u svakom slucaju