Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
auto je 66kw 2005 god nosi edc16c34.Dosao je kod meni s problemom nece preko 3000 rpm kao da ima blokadu na tim obrtajima.Na dijagnostici ima 3 greske:potenciomer klapne usisne grane prekid,senzor temp.usisne grane prekid,el.ventil turbine greska u signalu.Muka je sto ovaj auto fabricki nema ni klapnu ni senzor koji prijavljuje.Probano sa jos jednim racunarom istog tipa sa stranca koji takodje nema klapnu i senz. prijavljuje iste greske.Ventil turbine radi do 3000rpm i prestaje,rail pritisak dobar,protokomer isto,turbina ne preduvava,egr zacepljavan,auto nema fap,katalizator nije zacepljen.Da li je neko imao slican problem da mi pomogne posto ja vise nemam kvalitetnih ideja
Kako misliš ventil turbine radi do 3000rpm i prestaje? Misliš na elektro ventil ili Westgate? Probaj da zameniš el. ventil turbine sa el. ventilom EGR za probu i dobro pogledaj kontakte na džeku i instalaciju od ECU do ventila. Kako vuče do 3000rpm? Da neko nije čačkao oko Westgate ventila? Ispitaj to pa javi....
menjan ventil,instalacija proverena do 3000 povuce turbina pocne da duva i kad dodje do 3000 padne pritisak kao da tad udje u neki safe mod.Auto ne moze preko 3000 ni u mestu ni u voznji.Svi parametri su dobri kazem cudno je sto prijavljuje da ne rade neki delovi koje auto uopste nema.Prvo sam mislio da je neko cackao softver i iz tog razloga sam probao sa drugim racunarom ali identicna situacija
Da li je neko štelovao rasteretni ventil turbine(westgate)? Šta je sa pritiskom goriva? Pritisak goriva na 3000rpm treba da bude oko 1300 bar-a. Pritisak vazduha na 3000prm treba da bude 1 bar+atmosferski, ako auto vuče i drži 3000 obrtaja, a pritisak vazduha pada onda pogledaj westgate ventil. Da li si skidao auspuh, da se katalizator nije rasuo, pa zapušio izduv? Kojom dijagnostikom čitaš? Ispitaj da li je i šta rađeno pre tebe i kada je sve počelo. Javi pa da ga rešimo. Poz....
Zadnja izmjena od zole72 (12-08-2011 09:36:12)
potenciomer klapne usisne grane prekid.isti motor ima fiesta od 2001 i ima el. klapnu gasa tj. nema sajlu gasa
citam greske s kts,uporedjivao sam zadane i stvarne vrednosti goriva,mase vazduha,pritiska turbine i sve je u granicama normale.Katalizator nije zapusen,ventil nije cackan.Cuo sam da mozda kts ne moze uspesno raditi ovaj motorni,kazu samo pps.Ne znam da li je to mozda glavni problem
Nadji negde pps i očitaj greške pa javi. Da li ti je masa vazduha na leru oko 300? Probaj preko aktuator testa i papučicu gasa.