Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam Scenic 1,6 16v 2001 god. i prilikom kacenja na wirth-ovoj dijagnostici izbacio je sledece greske DF 058-kolo senzora pritiska rashladnog sredstva/sporadicno,DF038-kolo grejanja donje lambda sonde,otvoreno kolo ili kratak spoj i DF009-konekcija informacije o udaru/sporadicno...svaka pomoc je dobrodosla...pozdrav svim clanovima foruma
Pomoc oko cega? Imas objasnjenja svih greski. Treba da napises sta ti se desava sa autom, kakvi su simptomi, da bi ti neko mogao pomoci.
dali su greške stalne ili se daju poništiti,šta se događa sa autom ,provjera parametara lamda sonde.senzora temperature,zatim ručno ispitivanje senzora i instalacija
ako si majstor to znaš ako ne odeš kod nekog jer nije dovoljno samo očitati greške
Ja nisam primetio ništa neuobičajeno tokom vožnje,auto radi sasvim ok,dobro vuče,ne štuca u vožnji,greške smo obrisali ali nakon kratke vožnje i ponovne provere opet se pojavljuju...nisam majstor pa me zanima šta po vašem mišljenju treba proveriti...pozdrav
Treba proveriti sve sto je moglo prouzrokovati te greske.
Pozdrav,
Već ti je objašnjeno znači posjeti majstora koji ima renaultovu dijagnostiku.
Nešto se neslaže sa greškom DF038 kod tebe je grijač lambda sonde a renaultova greška je "Side crash sensor, driver's".
Možda možeš pokušati tako da otkopčaš konektore airbaga ispod sjedišta pošpricaš kontakt sprejem i vratiš nazad ( obavezno skinuti kleme sa akumulatora i sačekati par minuta).
Vodi računa da skidanjem klema možeš izgubiti kod radia.