Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima,
zamolio bih vaše mišljenje i iskustva sa navedenim vozilom. Pregovaram sa čovjekom oko kupovine, pa me interesuje da li je auto kvarljivo i uopšte da li je pouzdano (mislim na motor, koliko prelaze, i održavanje). Prešao je 240.000km, godište je 2004. Generalno auto nije zapušteno i prilično je očuvan, čovjek traži 5000EUR....
Pošto prvi put kupujem dizela, kako mogu znati u kakvom je stanju motor i turbina, da li se čuje neki specifičan zvuk i sl? Auto sam vozao 30tak min i nemam zamjerki na motor (moje mišljenje i osjećaj), mirno radi, čupa ko lud, ravnomjerno vuče, skoro pa i nema crnog dima iz izduva, samo sam primjetio da na oko 2500rpm i naviše ima zvuk iz motora sličan onom kada voziš otvorenog prozora, vrlo sličan buci strujanja zraka (mene na to asocira). Da li je to normalno ili je znak je nešto pri kraju ili je već otišlo...
Unaprijed veliko hvala na odgovorima
Zadnja izmjena od mahmovic (10-11-2011 21:27:21)
malo je skup,ali to je odlican auto.ne trebas gledati kilometre taj je motor proslavio fiata i trosi od 5 do 5.5 l. neces pogresiti ako ga kupis.
Zadnja izmjena od mmirko (10-11-2011 22:22:42)
Troši malo više, jtd troši oko 6.5 do 7 u gradu (zavisi ko i kako ga vozi) a jtdm ili ti jtd16v troši oko pola litre više. Na otvorenom to može biti oko 5-5.5l ali ne i u gradu.
Lično nemam iskustva konkretno sa tim motorom(16v), moj je relativno sličan ali ipak ne isti. Vozio sam ga više puta i znam nekoliko ljudi koji su srećni vlasnici tog motora u nekom Fiatu/Alfi i svi su prezadovoljni. Jedini krupniji problem kod njih je DPF na verzijama koje ga imaju, sve ostalo je perfekcija. Lično ja se nakon nekoliko JTD-a 8v finasijski pripremam upravo za auto sa tim motorom.
Taj problem koji ti opisuješ liči na problem sa turbinom (ne mora da znači) možda je zaprljana... Svašta može da zvuči tako, bolje povedi majstora neka oslušne nego da nagađamo o nečemu što lično nismo čuli.
Iskreno mislim da nije skup, teško ih je naći ispod 4500 a i za te pare obično budu sa nekom anomalijom. Ako je tvoj primerak OK onda nije skup.
Alfa Romeo 147 1.9JTDm 16V - 1/8 Meile : 9,120 @ 135,85 Kmh - 1/4 Meile : 13,738 @ 176,20 Kmh
Ok drugovi, veliko hvala... Ovo me je prelomilo da ga kupim, nadam se da ću imati sreće koja uvjek treba kod kupovine polovnjaka....
Još jednom hvala i veliki pozdrav