Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam problem na nekom velsatisu, automatik, 3.0 dCi, glavni problem je sto slabo ide, ne pali turbinu uopste, a simptomi koji se javljaju su ti da kada se upali auto nekada odmah a nekada nakon par minuta poveca broj obrtaja na leru, koji je inace oko 700 kada radi dobro, i malo pocne raditi kao da se ubrzava-usporava broj obrtaja motora, ali kad se pritisne kocnica odmah ih vrati na normalu, pusti se kocnica opet tako. Usput upali i neku zutu lampicu, mislim da je ona od kompijutera/grijaca, nisam jos licno vidio. Na dijagnostici izbacuje neke greske koje su vezane za protokomjer ali on je mijenjan sa drugog ispravnog i nije do njega, ja auto nisam spajao na dijagnostiku, tek treba za desetak dana stici do mene pa da ga pogledam, pa reko da vidim zna li neko sta bi mu moglo biti ako je imao slicnih problema.......Najcudnije mi je to oko kocnice i obrtaja.....
,al ga primi j.....,pa svi beze od tog auta.cim se pomene velsatis svi u beganiju
Jos da dodam, pise na display-u "anomalia iniezione", odnosno greska ubrizgavanja......
Zadnja izmjena od dragan_s (03-12-2011 20:58:27)
taj auto ide vec mjesec dana od majstora do majstora .ali izgleda da vlasnik nema dovoljno para pa proba tako rijesit onde malo onde malo
atm tuning
electronic key
------------------------
To ne znam, znam da je ovaj covjek kupio taj auto prije par mjeseci i da je mjesec i vise bio kod jednog majstora koji ga nije ni dirnuo, tako da je ovaj danas otisao i podigao auto......tako mi je covjek rekao.....
Zadnja izmjena od dragan_s (03-12-2011 23:24:07)
prvo resi protokomer, pogledaj instalaciju i vidi dal se greska da obrisati ili ne.
e sad sto ga nije dirnuo ili je ipak nesto cackao,a mozda musterija stvarno ne placa
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
Ja bih pogledao instalaciju vakuuma.
Ma ne znam, za tog majstora znam stvarno da zna zavuci ljude po par mjeseci sa odugovlacenjem i da uopste ne dirne auto po mjesec dana, a za ovo auto sam cuo od vise ljudi da je stajalo mjesec dana i sigurno ga nije dirnuo, to garantujem, eh sad, da li je prije toga bio i kod drugih ne znam, znam da nije toliko bio ali siguran sam da je prosao jos majstora....... A oko toga da li placa ili ne ne znam, znam za sebe, tom covjeku sam popravljao par auta i svaki put je uredno platio, a takodje i znam da to "ne placa" ne znam kako bi uticalo, jedino da kaze napravi mi problem al nemam para ili slabo placam, ja znam da kad napravim kazem cijenu, naravno, i ne dam bez para, nema on sta da slabo placa, ili nek plati il nek ostavi auto, a znam covjeka, nije takav da nece platiti, barem prema meni......
Provjericu, i napajanje i ostale zice do njega, probacu i sa drugim, a greska mi je rekao da se ponovo javlja nakon brisanja.....
prvo resi protokomer, pogledaj instalaciju i vidi dal se greska da obrisati ili ne.
e sad sto ga nije dirnuo ili je ipak nesto cackao,a mozda musterija stvarno ne placa
Zadnja izmjena od dragan_s (04-12-2011 00:22:53)
Vakuum do turbine ili inace sve vakuume da negdje mozda ne pusta? Pregledacu ih ipak sve, hvala.....
Ja bih pogledao instalaciju vakuuma.
kada dođe auto do tebe biti će ti puno jasnije ,a ovako od nagađanja nečeš imati previše koristi
Ma i ja sam to skontao al reko da vidim da nije ko imao iskustva/slicnih problema......
Jel ima neko i moze li poslati semu instalacije motora jer je nemam u autodati 3.24 a nemam neki drugi program koji to ima.......kao sto sam naveo VelSatis 3.0dCi 2003. godina.....
Evo sad sam gledao, nema ni autodata 3.38 sheme za njega.....
Ne pitaj me ono što ne znam !
99% sam siguran da je problem u regulatoru pritiska goriva na pumpi visokog pritiska,probaj ga skinuti i ocistiti u ultrazvucnoj kadici,ako nemas uslove za kadicu i kompresor odradi solidno posao pa probaj onda.
Svim dCi motorima je taj regulator rak rana a kosta kao Svetog Petra kajgana...
Evo da javim da sam ga konacno zavrsio, nije se nesto zurilo a i usput covjek ga je dovezao i ostavio u decembru kad je bilo oko -10 pa je zaledio posto nije nasuo antifriz, usput zbog toga mogao se zapaliti, kuciste gdje budu dodatni grijaci za vodu se istopilo jer nije bilo protoka vode i zapalilo, malo je samo srecom nagorio jer sam na vrijeme dosao....a usput od leda je izbio dva cepa na bloku i otisla vodena pumpa, pa ga je morao voziti kod mehanicara i vratio ga meni tek neki dan..... Problem je bio u senzoru polozaja turbine, protokomjeru, instalaciji ispod akumulatora na ecu i do releja grijaca, relej naravno nije imao veze sa vucom ali jeste sa paljenjem......