Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Opel tigra 1.4 66kw ponekad loše radi na leru i guši se kod kretanja ,parametri su OK osim napona lamda sonde koji pokazuje 1.1V konstantno na dijagnostici ali mjereno sa otpojenom sondom oko 5V a trebalo bi oko 0.45V u radu sa dodavanje gasa napon pada na 3,5V(mjereno voltmetrom direktno na žici ),sonda je sa 1 žicom ,izbacio je grešku
P1640 što bi trebalo znaćiti grešku u ECM-u vjerojatno mu onda daje previsok napon na sondu pa me zanima dali je netko imao takav slučaj
taj kod greške sam imao na astri g 1,6 8v i to se odnosilo kad je bila instrument tabla odpojena...vidi dal je MIL lampicu netko izvadio...naravno to nema veze sa naponom 5volti na žici od sonde
Zadnja izmjena od tomy.virje (17-12-2011 17:47:00)
mislim da si u pravu da je MIL lampica izvađena jer se ne pali a što se tiče greške OP-com ispisuje P1640 Quad driver module a TEXA modul vozačeve ploče pa bi to moglo biti to ,iako sam na nekom engleskom forumu proćitao da je greška P1640 Quad driver module dio u kompjutoru motora i da su rješili zamjenom kompjutora.Vlasnik odlučio da i dalje vozi tako ja sam popravio anlaser a ovo mu je sporedna greška?
P.S.:izgleda da se sve više auta popravlja otpajanjem lampica danas isto Astra ne radi ABS ali ne pali se lampica ni na kontaktu a od greški prednji lijevi senzor