Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
postovani,
posedujem opel vivaro 1.9 dti (dci) sa 60kw. iz čista mira je prolupao(nije trošio ulje, normalno vukao, nije dimio..)
majstor koji je ranije radio u renoovom servisu( sada ima svoj servis) mi je savetovao da nadjemo drugi motor.
to smo i uradili. našli smo lagunu sa istim motorom F9Q (motor je bio na vozilu palili smo ga i probali).
ubacili smo motor u vivara (remenice, turbina ,zamajac su ostali sa starog motora)
sad imam veliki problem motor na 500km troši 1l ulja i lošije vuče. prvo smo sipali total 5w40, a zatim oman5w40.
to je uradjeno da bismo eliminisali predpostavku da smo kupili falš ulje.motor na auspuhu nimalo ne dimi (ni crno, ni plavo, ni belo...)
na čepu za ulje vrlo malo (manje nego moj 307 hdi koji na 210000km ne troši ni gram totala 5w40)
neko mije rekao da treba ubaciti drugi softwere, a meni je to čudno jer smo ubacili "go"motor svi davači, senzori, remenice su sa starog motora.
ako neko ima ideju molio bih za pomoć, jer mi je vozilo neophodno, a posto prelazim 50000-60000km godišnje dolivanje ulja je apsurd.
software za smanjenje potrosnje ulja koliko ja znam nepostoji
sta znas ,mozda ljudi i izmislili....
pa nije taj motor bezveze dospio na otpad
kad si kupovao motor ti si samo upalio i probao dal radi nisi ni mogao izmerit ni kontrolisat dali trosi ulje sad je tak kako je ili rasdtavi motor pa uradi generalno ili vozi uz dolijevanje ulja
atm tuning
electronic key
------------------------
Sto ne kupis Tamica,ako nemas para da odrzavas Vivara,ja stvarno pokusavam da shvatim neke ljude,ali ne mogu,moracu da zamenim software u mojoj glavi,el ima neko program
U pravu su kolege sa komentarima,prelazis 50000godisnje a kupujes motor na otpadu
Pirke
Jeftinije ti je bilo rastaviti taj motor koji je prolupao i složiti ili već kad si kupio drugi motor mogao si skinutu glavu i klipove i provjeriti motora pa onda ugrađivati, a nije ti ni taj majstor onda baš neki stručnjak.....
Ne pitaj me ono što ne znam !
imao sam ja jednu takvu musteriju, bila pametna ko i majstori koji 7u mu radhpli i kao bili jeftiniji od mene,na kraju ga ispalo tri puta skuplje i opet zavrsio kod mene
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
Pa zasto odma niste uradili generalnu taj motor nije nesto preterano skup.. Bilo kog majstora da si pitao za savet reko bi ti da je polovan motor macka u vrecu