Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Uno 1.0fire 33kw 2000god
Dosao mi je auto iz auto perionice, gde su mu naravno prali i motor!
E sad se desava da se auto na leru uglavnom ugasi, a inace u svim rezimima rada ponekad trza i upali crvenu lampicu-diznu na tabli. Prekine struju i gorivo, tj kad je na plinu izgubi samo varnicu pa se malo redje gasi.
Kablovi osuseni, sve dzeksne sam skidao izduvavao-susio... i opet isto
Probao sam drugi senzor radilice, drugi racunar, i opet isto, gasi se, trza
Jel imao neko slicna iskustva???
Obicno razvodnik paljenja ako se pokvasi hoce da rikne.A proveri i razvodnu kapu i ruku da nije jos negde ostalo vode. Ako imas mogucnosti probaj da zamenis razvodnik . Inace na novijim automobilima motori se ne peru tek tako u servisu za pranje ako peraci ne znaju kako i na sta da obrate paznju. Previse ja elektronike kojoj skodi vlaga. Za ubuduce izbegavaj da peres motor kao ispod cesme.
Tko Leti Vredi , Taj Vredi I Zimi !!!!
nema razvodnik paljenja.
ps-kao sto napisah nisam ga ja prao, zato je i dosao!
a jeli kod njega elektronsko paljenje ili obicno trebalo bi da nema razvodnik
Uno 1.0fire 33kw 2000god
Nešto u ovoj rečenici ne štima. Može li preciznije objašnjenje?
Ne razumem sta ti ne stima?
Mozda te buni godiste? to je ja mislim poslednja serija proizvedena u poljskoj!
Nisam znao da su ih pravili do 2000te godine.
Ako je palio crvenu lampicu sa diznom , onda ima zabeležen bar jedan DTC. Radio si dijag? Koji je ECU u pitanju?
Ako izgubi i varnicu i dizne,onda može biti do napajanja i mase. Glavni relej me je izludeo na nekom paliu 1,2...
Zadnja izmjena od stratos (21-01-2012 00:32:15)
proveri dobro razvode masa,na tim unima umeju da izlude coveka,posebno poljski klonovi
Sigurno nema ni taj auto 2000g. Ne vidim nigde u auto dati da ima FIAT UNO 1,0 Fire 2000g. Daj napisi koji je kod motora.
Zadnja izmjena od Jastrebov (21-01-2012 13:46:14)
Auto je 2000godiste 100% kupljen nov u NS! Znam da ga nema nigde u programima, ni u auto dati, tecdoc-u....
Nisam imao vremena da se pozabavim sa dijagnostikom. Prvenstveno nemam 3pinski konektor! A jel moze upste FiatEcuScan da ga iscita, ako nabavim prelaz sa 16pinskog na 3pinski?
Uploaded with
Zadnja izmjena od Milan_NoviSad (21-01-2012 21:19:50)
Ima taj auto ta godina sigurno, ima jedan moj komsija koji ga je negdje 2000 dobio novog na bingu............
Ovako stoje stvari: karoserijski model Uno 158... je krenuo u proizvodnju 01/98. Tom tipu,po svemu sudeći pripada i ovaj gore opisani. Motor je 1000ccm oznake 146 A 2.166 a ECU je motronic MA 1.7 .
ECU Bosch Motronic najbolje "radi" KTS, pretpostavljam.
Naslednik modela Uno 158... je pazi sad Uno mod 195... koji proizvode od 05/10.
Eto,svaki dan se nauči ponešto novo. Bar ja...
Elem,proverio si napajanje i masu?
Zadnja izmjena od stratos (21-01-2012 21:44:01)
Sigurno nema ni taj auto 2000g. Ne vidim nigde u auto dati da ima FIAT UNO 1,0 Fire 2000g. Daj napisi koji je kod motora.
Ima jedan i kod mene 1999 god. , proizveden u Poljskoj
Ne pitaj me ono što ne znam !
Nisam nista radio na autu, vikend je
Od ponedeljka nove vesti!
OK . Ja ga nisam nasao nigde da se proizvodio , ali to ne znaci da ga uopste i nema.
MIlane, Daj vidi i napisi koji je KOD motora I Broj ECU.
pozdrav
Fiat Uno 2000g proizveden u Poljskoj dobio sam i ja nekom zamjenom i isto nisam vjerovao da je ta godina jer nema podataka da je prozvođen do te godine u autodati i sl. kod motora bio je drukčiji od original fiata ali normalno se dao spojiti TEXA dijagnostikom jer ECM bosch isti kao kod talijanskog Uno fire
OK . Ja ga nisam nasao nigde da se proizvodio , ali to ne znaci da ga uopste i nema.
MIlane, Daj vidi i napisi koji je KOD motora I Broj ECU.
pozdrav
broj motora je 146D8000
Uploaded with
fes daje tog una samo u varijanti 1,2/8v
posti nema sabirnice verovatno ide kao neki drugi model
resen poljski uno
kao sto je stratos vec napisao, ja sam to poslednje proverio -> glavni relej
Zadnja izmjena od Milan_NoviSad (24-01-2012 19:21:56)