Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
termostat novi stavljen u jesen,dodatni grijač(smješten iznad anlasera)također promjenjen,jako teško digne radnu temeperaturu...
ima ko koju smjernicu za dalje?ideu?možda takvo iskustvo?
Nejasno je pitanje,da li ikako dize temp.kako se ponasa temp.u kojim momentima,sta kazu parametri,moras to dobro testirati i mora se naci sta je,mozda je hladnjak grijanja zacepljen,mozda pumpa ne vrti dobro,mozda tabla ne pokazuje dobro....
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
ako jako teško digne radnu temperaturu najvjerojatnije ti nevalja termostat
Barem njega moze provjeriti lako.......
Koliko uopće i kada digne? Kolika je temperatura na mjestu a kolika u vožnji? Kakve su temperature ulazne i izlazne cijevi u hladnjak?
Ovo je ipak ralativno jednostavna situacija, daj nam malo podataka.
Pozdrav
diesel a zima...
diesel a zima...
htio citirati pa stavio hvala, nego, sta je tu neobicno, pa dizel grije slabije i sporije od benzinca?
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
zmedak5 napisao:diesel a zima...
pa dizel grije slabije i sporije od benzinca?
???? na osnovu čega grije slabije ????
Ne pitaj me ono što ne znam !
Tacno,nema tu bitne razlike,sve je manje vise do vrste vozila,al meca mora da przi.....
I moj 220 CDI teško diže temperaturu, kad sam promjenio termostat sporo a prije toga nikad zimi ne bi došao do 70C.
Inače svi ovi noviji dizeli imaju problema s grijanjem jer su preefikasni, zato VW ima ona tri grijača uronjena u rashladnu tekučinu.
???? na osnovu čega grije slabije ????
pa svaki majstor pa tako i ti sigurno znas da je grijanje rashladne tekucine ustvari toplinski gubitak koji motor proizvodi i disipira kroz rashladnu tekucinu, opce je poznato da su novi dizeli zaista stedljivi i imaju veliki postotak iskoristenja pa samim time i jako slabo griju, konkretno jedan kolega je imao corsu 1.7cdti 100ks, toj je trebalo po 30-ak km da pocne puhati mlako unutra, tdi-ji odavno imaju dodatni elektricni grijac rashaldne tekucine da se prije ugrije itd.itd.
u benzinca kojeg god skoro sjednes za 10 km je vec toplo u autu ako je sve ispravno
znaci u tom smislu "slabije grije"
sada kad su bile temperature minus 15, minus 20 stupnjeva moj tdi nije mogao prebaciti 70 stupnjeva iako je sve ispravno, termostat mjenjan prije par mjeseci jer je bio neisrpavan i tako dalje, jednostavno nemoze proizvesti dovoljno topline zuljao na mjestu ili u voznji
Zadnja izmjena od raven_sk (17-02-2012 13:57:17)
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
Ma ako je termostat ispravan grije on kao i svaki benzinac.....prije bi bilo da termostat ranije otvara, pogotovo taj mercedes !
Ne pitaj me ono što ne znam !
ovi dsanasnji termostati su vrlo losi imam na odrzavanju jednu 123 serije mercedesa stavio nov termostat temperatura skoro pa je malo digne
dobije molovan orginalni sve super tako da je najvjerovatnije los termostat
Tacno termostat mu je sve i ako sasvim malo propusta ili ranije krene otvarati ode mast u propast na ovolikim hladnocama.....
Na mom od prosle zime po malo zezao i ove totalno prosviro,kad sam zamijenio sveje za 5,do 70-80C. digne normalno a onda mu malo duze treba da predje 90C.
Mislim da je u ovih par zadnjih postova sve receno.
oke hvala na vlastitim iskustvima,pitam jer sam jednaput imao slučaj na BMW e46 320d problema sa dizanjem temeperature te sam se također vrtio oko termostata a kod BMW-postoji još jedan termostat koj nije baš lako za pronači-jedino ako negdje ne vidiš,pročitaš ili ako ti neko ne kaže
uzet ču si jedan dan pa ču se pozabaviti sa tom mečkom... termostat sam kupio u ovlaštenoj mreži-orginalni al ču svejedno početi natrag od njega
ja sam na moju c200cdi prije zime stavio novi or termostat,radnu temp dostigne nakon 3km voznje ujutru a otkako je temp. ispod nule potrebno je duplo vise km da se vozi da dostigne radnu temp.
da da to mi je jasno,dizelski motor,zima... potrebno da duže ostvari radnu temperaturu...
webasto je točka na i tim autima nemoraš čekat da digne radnu temperaturu-griješ se odmah
mogu i grijaci sijedista da pomognu:D
istina meca prži w202 prži(imam takvog-grije ujutro več kad sam u drugoj ulici od kuće) w203 se nemože time pohvaliti ko w202
Tacno,nema tu bitne razlike,sve je manje vise do vrste vozila,al meca mora da przi.....
imam grijače sjedišta al ih baš ne volim koristiti i sjedišta su od tkanine-da je koža onda apsolutno