Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav narode. Prođe zima a evo mene sa problemom
Naime, ovo nevrijeme koje je prošlo mene je zadesilo na planini. Kako je bila situacija spasi živu glavu sa planine sam se vratio a automobil ostavio gore. Bio je nekih 15-ak dana zatrpan snijegom.
Kada sam došao po njega upalio je od prve. U povratku kući, nakon pređenih nekih 30-ak kilometara prvo mi se upalila lampica od ulja. Ulja normalno nije falilo. Zatim je počelo svirati sa svih strana Upalila se inspekcija od airbaga, ulja, esp-a, vode itd. Sat mi je pokazivao da idem 140 umjesto nekih 40-50 koliko sam išao. Nakon toga su mi se upalili brisači a sva moguća signalizacija je "umrla". Brisače nisam mogao ugasiti a svjetla, žmigavce, sirenu i ostalo upaliti. Al ni to nije bio kraj problema. Za nekih 10 minuta pežo se ugasio. Stao sam i upalio auto bez problema, ali opet isti belaj sa signalizacijom. Skinuo sam kleme, čekao 10-ak minuta i vratio. Auto je normalno upalilo i sve je proradilo, osim što je na kompjuteru pokazivao nekakav Eco Mode. Krenuo sam i nakon 10-ak minuta isti problem. Tako sam nekoliko puta radio dok nisam stigao do kuće.
Auto je u garaži, pa rekoh prije nego što ga odvezem na dijagnostiku, da vidim da li je neko imao istih problema.
Sumnjam da mu je vlaga nešto zeznula, ali pošto nisam baš kompetentan za tu vrstu kvarova, bolje prvo pitati nego skitati.
Automobil je Peugeot 407 1.8 benzin 2007 godište.
Unaprijed hvala.
Voda u BSI-u, možda i u BSM-u
Nadjes dobrog elektronicara koji ce ti sve elektronske module pregledati i osusiti i ocistiti jer ako je voda usla,kasnije krece korozija i jos veci problemi.
Moguce da ti brljavi elektronika od malog napona i iscrpljenog akumulatora, dok vozis, alternator puni, ali ako nije dobar akumulator, oscilacije napona su neminovne, promeni akumulator pa probaj...
Pa ako je upalio auto poslije 15 dana logicno je da nije do akumulatora.........
Evo mene, auto gotovo Sa elektronikom na svu sreću nije ništa bilo, osim što se neka žica na instalaciji bila odvojila i to je stvaralo kratki spoj. Jedino što sam morao zamijeniti je bila bobina koja je otišla u helać i zbog toga se auto gasilo. Kako sam mislio da sam otišao na glavu prošao sam više i nego odlično.