Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
recite mi koje je vaše mišljenje što se tiče špura poslje zamjene krajnika i slično na novijim vozilima sa električnim servom,poput punta 2,grande punta,corse c i d i sličnih..dali kad se radi špur,spojiti ga na dijagnostiku i staviti volan na nultu poziciju i onda raditi špur ili jednostavno napraviti špur i onda kalibracija senzora kuta volana? hvala
Zadnja izmjena od tomy.virje (19-03-2012 10:48:20)
je napisao skrivenu poruku za korisnika: tomy.virje
da,ali ima na žalost razlika u dužini ovisno od proizvođaća i to za nekoliko milimetara
Zadnja izmjena od jabuka (19-03-2012 21:27:37)
Pozdrav,
Ako je sve u redu sa kalibracijom volana netreba ništa raditi, špur za špur a kalibracija za kalibraciju...
ja sam ipak mišljenja da se poslje mjenjanja krajnika obavezno treba špur raditi...samo me zanima kad se radi špur,dali je dobro staviti volan na nulu u parametrima na dijagnostici,jer po nekoj logici ako voziš ravno,a volan poslje rađenja špura stori par stupnjeva u desno ili ljevo,šta bi se događalo sa el motorićom serva..
Pozdrav,
Ako se radi optika sa pravim uređajem kalibracija nije nužna, volan uvijek mora biti u sredini.Nije mi baš jasno tvje pitanje ali opet ponavljam da poslije promjene krajnica moraš napraviti optiku a kalibracija volana je potrebna kod promjene senzora položaja volana ili ako se isti zablesi.
Pozdrav,
Ako je sve u redu sa kalibracijom volana netreba ništa raditi, špur za špur a kalibracija za kalibraciju...
+1
Neznam kako radi tvoja optika, ona na kojoj ja radim "Hunter Hawkeye wheel alignment" u dokumentciji pise da se poslije uspjesne "geometrije" po potrebi uraditi podasavanja pomocu diagnostickog uređaja, meni je to bilo dovoljno da to neradim svaki put prije spure podesavanje volana na 0. A ti ako imas vremena to ti je dobra prica da dobijes stalnu musteriju ;D