Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
zdravo svima
imam problem sa audijem tesko pali kad je hladan.tacnije kad ne upali grejace a to je ovih dana kako se ugrejalo vreme.
Kad ih aktivira upali auto na pola kljuca maltene i lepo radi a bez njih vergla i do 20 sekundi sto je strasno mnogo, kad najzad upali zatrese se motor malo i onda se smiri sve ok. Dali mozda neko zna uzrok ili ima neku ideju da probam nesto sa njim.
jel samo prvo jutarnje palenje ili i kad odstoji sat dva i koje je godiste.
kad odstoji tacnije kad se ohladi motor ali posle jedno tri sata ista prica
godiste je 1992 inace prosao samo 130000 km ja sam prvi vlasnik tako da je km ta.
Vidi šta je s termodavačem?
evo da se lakše snađeš sa testiranjem ect
vrijednosti otpora
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
vozi na diagnostiku i vidite tdi tajming a sto se tice grijaca to mu i netreba i pregledajte da ne vuce vazduh u dovodu goriva
vidi ti pali li grijače
+1 Dizel servis. to sto je kolega reko to bi i ja uradio, mislim da ti je problem u pumpi ili lošem podešavanju pumpe.
Pozz
ako je noviji tip tdi i ne trebaju mu grijaci za palenje na ovoj temperaturi onda je najvjerojatnije tajming pumpe ili eventualno zrak u sistemu za gorivo a ako je straiji tip sa kratkim grijacima normalno da ga treba malo ugrijati kad ohladi.
to je 1,9 tdi b4 audi trebao bi biti sa dugim grijacima znaci takoreci cisti dizel pali bez grijaca do -5
kolega jabuka ti je dao pravi odgovor
Moze se napraviti i rele sa Anlasera na grijace (da se poslije pokretanja anlasera ugase grijaci) ali to je sve brikolisanje a taj problem se moze rijesiti kod pravog majstora.
to valjda ide sa alternatora ne sa alnasera
Moze se napraviti i rele sa Anlasera na grijace (da se poslije pokretanja anlasera ugase grijaci) ali to je sve brikolisanje a taj problem se moze rijesiti kod pravog majstora.
Ko drugom jamu kopa trecom slajdra
provjeri ti i kompresiju kakva je
Ko drugom jamu kopa trecom slajdra
Skini glavu motora,odnesi na obradu,vrati i to je to,ne zatvaraju ventili. Pozz
Da usput i pogledati karike i istrosenost cilindara jer nema puno srece ak se napravi remont glave a donji dio motora poderan !
Ne pitaj me ono što ne znam !
Marijan1507 je dobro napisao. Problem je u ventilima koje treba "ušlajfati" + ovo što Predingli kaže. Umetanje otpora i sjeckanje žica u ovoj priči nije trajno rješenje.
pre svih radnji izmeri kompresiju kad je hladan motor pa ce ti mnogo lakse biti traziti dalje gresku
Merenje kompresije se odavno pokazala kao nedovoljno proverena stvar vec iskljucivo merenje propusnosti cilindra jer se tako moze pravilno locirati kvar, ali ovde se cini da neces proci bez otvaranje motora i ukoliko su cilindri istroseni obrada glave nece pomoci . Jer raznoraznim varalicama resavas problem za kratko tako da ukoliko auto ide dalje za prodaju mozes da pokusas i sa tim.