Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Na regleru piše 14V i marke je Hugo, zato mi i stoji enigma zbog očitane izlazne voltaže već pri minimalnim okretajima inače sporohodnog dizela jednocilindraša. Baterija je ispravna, pola godine stara (stabilan napon kad nije spojena). Prije nje, u neznanju problema, spaljena je jedna također ispravna, i tada je izmjeren navedeni izlazni napon na alternatoru. Šta se tiče spajanja alternatora (naravno nakon popravka) na bateriju za stalno na duže staze, bez uključenih potrošača , hoće li doći do uništenja baterije i/ili alternatora, jer on mi služi samo za dopunjavanje?
Ja ovo procitah vise puta ali i dalje nista ne razumem.
^^^ Nisi jedini ...
Baterija je ispravna, pola godine stara,Prije nje, u neznanju problema, spaljena je jedna također ispravna, i tada je izmjeren izlazni napon na alternatoru???
Šta se tiče spajanja alternatora na bateriju za stalno na duže staze, bez uključenih potrošača , hoće li doći do uništenja baterije i/ili alternatora, jer on mi služi samo za dopunjavanje?
evo i ja sam pokusao pojednostaviti njegov text al nisam shvatio sta ga muci.
"dlaxon" pojednostavi pitanje i sigurno ces dobiti odgovor.
Zadnja izmjena od mb73 (22-03-2012 18:18:39)
struja:):)
Puši mi se iz glave al još nisam skužio bit problema
Pitanje moze biti glupo,ali odgovor mora biti pametan,rekao je jedan stari majstor,ali ovo.........
Što ovaj zna zakomplicirat pitanje...
Joj legende,sad meni nije jasno jel on uopste pita nesto ili se ono malo zeza s nama
mislim kvar je na stupu kratak spoj
pitanje je upuceno onima koji slusaju a ne cuju i onima koji gledaju a ne vide
Mislim da za ovaj problem nema djelova ni u Singapuru.
1+1=utorak
Gde je dlaxon,da nam ovo pojasni.Ovo je neka enigma ili je kriptovano...
covjek nabacio temu da imamo o cemu razglabat i nidze ga,uteko.
meni se to cini kao da alternator na tom suvremenom ARANU sa puno potrosaca previse fila u ovu bateriju,jer stara je otisla uslijed
neznanja kvara.i sad je enigma!
pa si ti misli :sml:
Zadnja izmjena od sv.mile (16-05-2012 00:31:15)
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka