Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
borim se sa ovom vectrom vec peti dan.upali redovno i radi dobro do jednog momenta kada se ugasi i nemoze vise upaliti.kada dam kontakt mil lampica i lampica sa kljucem se pale tek posle 5sec stim sto mil lampica brzo trepce kacim opcom nemogu da uspostavim komunikaciju a main rele i rele pumpe samo klikcu a kada skinem kontakt onda se kliktanje cuje iz evap ventila.onda sacekam koji minut auto upali sve radi lampice ne svetle prijavljuje gresku reprogram or replace control unit uradim reprogramiranje prijavim kljuc upalim isto uzmem drugi ecu zamenim isto proverim i razvucem nove zice do racunara (masu i plus 15 i 30)posto sam bio ubeden da je problem do instalacije ali opet ista stvar menjao sam bobinu otkacivao sam sondu abs i jos neke senzore jer sam mislio da prave neku smetnju i to racunar vidi kao gresku ali isto radi.nekad radi dobro sat dva i onda opet pocne,ne reaguje na mrdanje,udarce toplo hladno radi kako on hoce.e sad mi je stalo znanje pa molim za neki savet pozdrav
a nisi izmjerio ono vrlo bitno kod benzinca
koliki mu je pritisak goriva kad se ugasi
koliki je pritisak goriva kad ga pališ, verglaš i on neče upaliti
jer ako je sve u redu sa pritiskom goriva
onda ga struja jede i tu nema filozofije
a ti nažalost i nakon 5 dana još neznaš koliki je pritisak
nisi napisao ni koje greške ima u ecu
jer čim se pali mil greška je stored
mada ja tim greškama i ne vjerujem baš previše
prati pritisak goriva, uzmi drugi ključ rezervni, i ako imaš negdje posudi nabavi cim modul
taj cim im je slaba točka
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
nema vectra b cim modula..problem je sa kodom ključa,tako da netreba ni tlak goriva mjeriti...probaj u auto dati nači gdje mi je zajednička masa, da nije slučajno tamo problem...možda immo i ecu gube masu ili tak nešto,pošto releji klikču
nisam merio pritisak goriva jer u momentu kad se pojavi kvar rele pumpe klikce i naravno da pritisak nece biti dobar a prilikom zamene ecu naravno da je proban drugi kljuc i immo box,i meni od prvog momenta lici kao da nije dobra masa ali ne mogu da nadem gde
tako je vectra b nema cim
ja sam pogriješio
iako ima z motor u vectru b nisu ugrađivali cim
ako sumnajš na masu
onda možeš spojiti jednu žicu dodatnu pa povezati immobox sa tom dodatnom masom
jer immobox sam siguran da ima samo jednu žicu za masu, smeđa pola kvadrata
4 pin na immoboxu je masa
čudi me da u immo nema nijedna greška (ili nisi gledao)
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
Meri napajanje i masu na ECU u momentu kad ti se to desava,ako je sve ok,a mislim da u tom grmu lezi zec,menjaj motorni
tako je na immo je 4pin braon zica masa i naravno dobra je od gresaka prijavljuje p1600,p1606,p1612.onaj minus sto ide iz ecu na main rele je nestabilan i ostane jos 20sec nakon skidanja kontakta a ne bi smeo jer kad auto radi dobro skine ga odma.sve ukazuje da ne valja ecu ali i sa drugim se isto ponasa a ovaj na drugom autu radi
a main rele i rele pumpe samo klikcu. neznam za vectru b ali na omegi b ovi releji klikcu kad izgubi masu. zica od mase se nalazi na rialu od dizni tacnije na srafovima koji rial drze za usisnu granu m6. ne samo da klikcu releji/ ljubicasti / nego se i obrtomer cudno ponasa.
pregledao sam sve moguce mase u kabinskom delu i auto za sada radi dobro a da li sam ga napravio videcemo hvala kolegama na komentarima