Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
radi se o meganu2 1.9dci 120ks 2003god.auto troši previše ulja cca 2 litre na 800km. ne dimi ništa, odlicno vuce, uredno radi???
bice da je turbina
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
nisam siguran da je turbina. motor stvara prevelik pritisak i pare na šipku-poklopac ulja kada se otvori, kako ocijeniti što je naormalno a što previše
Svasta moze da bude.Probaj sa merenjem kompresije moze da se desi da je brisajuca karika zaglavila ako je pregrevan ,turbina ...
Ako je ulje mjenjano svakih 30 000km onda su velike sanse da su zapekle uljne karike. Prvo provjera turbine.
vidim da nisam javio uzrok što je na kraju bilo, nije turbina nego su zapekle uljne karike. hvala svima
najcesci razlog ogromne potrosnje ulja.
Mislim da bi trebalo pomaknut servisne intervale na 50 000km
Ne preteruj!
'Ajmo odmah na long life od 100 000 km.
Vjeruj mi ima i takvih. Ja jednom tipu nisam uspio objasnit da se ulje inace mjenja. Stalno je ponavljao "ali zasto. Ima ga dovoljno. Ja ga redovito dotacem". Nisam uspio ni nakon dvadesetak minuta objasnjavanja. Interesantno je da je ta mazda redovito crkavala svakih godinu dana ali samo zbog modula paljenja.
Ja sam imao jednog koji redovno u proleće istače antifriz iz motora i sipa vodu u sistem, a u jesen vrati onaj stari antifriz...
Pokušao da mu objasnim, ali me je oterao u PM i nazvao prevarantom.
Izvinjavam se za ometanje teme.